News

Cristian Popescu Piedone a rezolvat problema sutelor de angajați ai unei companii de salubrizare

Din postura de primar ales al Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone a rezolvat problema sutelor de angajați ai unei companii de salubrizare care nu și-au primit salariile de două luni. Acesta a colaborat cu sindicatul, dar şi cu un avocat pentru a i ajuta pe oameni. Vestea a fost primită de angajaţi cu bucurie şi scandări.

Schimbăm lucrurile în Sectorul 5!

✅ Intrăm în normalitate! Angajații companiei Amenajare Edilitară și Salubritate SA își primesc salariile, după ce în ultimele 2 luni au fost victimele unui joc politic de la Sectorul 5!❗️400 de angajați din Sectorul 5 nu au primit salariile și bonurile în ultimele 2 luni! Oamenii nu au avut bani să își plătească ratele, nu au putut să le asigure copiilor nici strictul necesar pentru o viață decentă.✅ Am rezolvat o cauză pe care fostul primar a ignorat-o, chiar și după ce angajații AES au protestat în fața primăriei. Oamenii au muncit timp de 2 luni fără să fie plătiți, au făcut muncă voluntară!✅ Totul s-a rezolvat într-un timp foarte scurt după ce am apelat la ajutorul unui avocat care a făcut o solicitare pe calea unei ordonanțe președințiale. Instanța a verificat și a pronunțat decizia de repunere în funcție a vechiului consiliu de administrație AES, iar astfel s-au putut procesa plățile către angajați.✅ Lucrurile s-au rezolvat și se va găsi o soluție pentru cei 400 de angajați și în perioada următoare, pentru că avem nevoie de oameni muncitori în Sectorul 5, iar acești angajați au demonstrat că își fac treaba, chiar și atunci când nu și-au primit salariile!✅ V-am spus că lucrurile se vor schimba și vor intra pe un făgaș normal în Sectorul 5! Oamenii merită să fie respectați!

Publicată de Cristian Popescu Piedone pe Joi, 8 octombrie 2020

400 de angajați ai companiei Amenajare Edilitară și Salubrizare SA nu si-au primit salariile de 2 luni, deși aceștia și-au desfășurat activitatea. Oamenii spun că au fost nevoiți chiar să împrumute bani pentru a se supraviețui în această perioadă.

Aceștia au participat și la două proteste în fața Primăriei pentru a își cere drepturile.

”Primăria având banii, banii erau la noi în bancă și din cauza războiului intern politic nu aveam Consiliu de administratie care sa poata sa semneze. Deci, noul consiliu greşit pus nu avea drept de semnatura, vechiul nu era lăsat să intre în funcţiune. Și pentru joaca aceasta mai mult decât stupidă, oamenii ăştia stau de două luni fără bani”, spune Ion Sorin Alexandrescu, lider de sindicat.

Primarul ales al Sectorului, Cristian Popescu Piedone, a ascultat problemele oamenilor și a apelat la un avocat pentru ajutor. Astfel, în doar câteva zile angajații își vor primi salariile.

Piedone a cerut consiliului de administrație, până la institui lui în funcție și un raport detaliat cu activitatea companiei.

De asemenea, Piedone a declarat că va face public și contractul firmei încheiat cu Primăria, care în acest moment este ținut secret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *