Externe

O anchetă pentru fraudarea voturilor din SUA

Procurorul general din Statele Unite ale Americii, William Barr, a autorizat procedurile de cercetare a suspiciunilor de fraudă electorală ridicate de președintele în funcție, Donald Trump, pe care procurorii federali din cele 50 de state le vor desfășura înainte ca alegerile prezidențiale din 2020 să fie certificate.

Trump a acuzat existența fraudelor electorale, în mai multe state americane importante unde contracandidatul său, Joe Biden, a obținut majoritatea voturilor. Organizația Statelor Unite (OEA) a comunicat că nu există dovezi privind fraude la numărarea voturilor.

Când vorbim despre probleme sistemice, este vorba despre cum au fost autentificate aceste buletine de vot, deoarece dacă există o problemă în sistem cu privire la autentificare, aceasta ar afecta serios întregul scrutin” a explicat Trump în postările sale de pe Twitter.

Liderul majorității Senatului, Mitch McConnell, a susținut în deschiderea ședinței  Senatului de luni că Trump își exercită drepturile de a pune la îndoială rezultatul alegerilor.

Înainte de a se adresa Senatului, McConnell s-a întâlnit în privat cu procurorul general Barr, potrivit CBC

Ulterior, echipa de campanie a lui Trump a intentat un proces prin care acuză încălcarea transparenței sistemului de votare prin corespondență din Pennsylvania. Procesul solicită o ordonanță de urgență pentru a opri oficialii statului să certifice victoria lui Joe Biden în stat.

Statele au termen până la 8 decembrie pentru a rezolva disputele electorale, inclusiv recompensările și contestațiile instanțelor judecătorești cu privire la rezultate. Membrii Colegiului Electoral se întâlnesc pe 14 decembrie pentru a confirma rezultatul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *