News

Președintele a promulgat legea: mașinile parcate ilegal pot fi ridicate

Mașinile parcate ilegal pe trotuar sau pe spațiile verzi pot fi din nou ridicate, de către Poliția Locală, potrivit unei legi promulgate de Președintele Klaus Iohannis.

Dacă o mașină este parcată necorespunzător, pe un spațiu care nu este special amenajat pentru parcare, această va putea fi ridicată de autorități și firmele autorizate. Proprietarul își va putea recupera mașina doar după ce va face dovadă că a achitat contravaloarea taxelor de ridicate, transport și depozitare.

Poliția Locală este cea care va trebui să dispună ridicarea mașinilor. La fața locului se vor sosi reprezentanții firmelor care se vor ocupa cu această activitate, vor prelua autoturismul și îl vor transporta într-un loc special amenajat.

Legea stabilește că operațiunile incluse în cadrul legii sunt cele de ridicare, transport și depozitare a mașinii. De asemenea, legea interzice ca o mașină să fie ridicată în cazul în care una sau mai multe persoane se află în vehicul.

În plus, în cazul în care șoferul ajunge la mașină înainte de inițierea procesului de ridicare, procesul poate fi oprit, cu condiția ca șoferul să plătească taxa pentru ridicarea mașinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *