News

DOSAR A trecut UN AN de la omorul produs de Mario Iorgulescu

În 7 septembrie 2019 Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, fostul șef al LPF și actual prim vice-președinte al FRF, a produs un accident de circulație în urma căruia un tânăr de 24 de ani, tatăl unui copil și-a pierdut viața.

Ceea ce inițial părea a fi un ghinion de nedescris pentru familia Iorgulescu, cu aspect de omor din culpă, s-a dovedit ulterior prin probele colectate de anchetatori a fi un accident produs din inconștiență și nepăsare, perpendiculare cu deliberarea.

Mai precis, potrivit actelor din dosar, Mario Iorgulescu s-a suit la volanul unei mașini nervos pe fosta sa iubită prezentă într-un club bucureștean, cu o alcoolemie uriașă și cu un drog de mare risc în sânge, respectiv cocaina.

La volanul bolidului Aston Martin pe care îl avea în posesie Mario Iorgulescu și-a testat, în această stare fiind, abilitățile de pilot de curse, pe străzile capitalei. Și a picat testul.

A trecut pe culoarea roșie a unui semafor iar consecința a fost ciocnirea unui autovehicul ce mergea regulamentar. Urmare impactului un tânăr de 24 de ani, tatăl unui copil și-a pierdut viața.

Primele momente

Imediat după accident Mario Iorgulescu a fost preluat și dus la Spital. A fost internat la Spitalul Elias din Capitală, la secția ATI.

„La data de 19.09.2019, organele de urmărire penală s-au deplasat la Spitalul Universitar de Urgență Elias București, Secția ATI, unde suspectul era internat din data de 08.09.2019, pentru aducerea la cunoștință a calității și a acuzațiilor.

Conform procesului-verbal încheiat cu acea ocazie, medicii au arătat că pacientul Iorgulescu Gino-Mario era conștient, în stare critică, fiind ventilat mecanic non-invaziv pentru insuficiență respiratorie acută hipoxemică severă, precum și analgosedat intermitent, că pacientul era în șoc posttraumatic și că nu știa ce s-a întâmplat, în afara faptului că a fost implicat într-un accident rutier.

Aceiași medici au apreciat că nu era oportună aducerea la cunoștință a acuzațiilor atât din cauza insuficienței respiratorii, cât și pe fondul statusului neuropsihic al pacientului, întrucât veștile îi puteau agrava starea, existând posibilitatea să nu înțeleagă sau să nu rețină acuzațiile pe fondul analgosedării.

Medicii au mai arătat că pacientului i se aplică toate protocoalele prevăzute în normele naționale, dar familia a cerut și o altă opinie medicală, precum și transferul la o unitate sanitară din Uniunea Europeană (posibil Italia)”, se arată în dosarul transmis  Tribunalului București.

Traseele unui covalescent „deluxe”

Pentru că anchetatorii începuseră colectarea de probe și pentru că nu au avut încredere în sistemul medical românesc familia lui Mario Iorgulescu, a făcut demersuri uregente pentru scoaterea din țară a fiului lor.

Mai precis, se arată în dosar, Gino Iorgulescu, a făcut o cerere de externarea a fiului său și contrat celor indicate de medicii ce îl aveau sub observație l-a scos pe Mario din spital.

„De asemenea, prin adresa nr. …./23.09.2019, Spitalul Universitar de Urgență Elias a comunicat faptul că în baza unei cereri formulate de Iorgulescu George-Gino, tatăl pacientului, acesta din urmă a fost externat la data de 23.09.2019, contrar recomandărilor medicilor, pentru a fi transportat la o clinică din Italia, fiind invocate prev. art. 11 din Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, conform căruia „Pacientul are dreptul de a cere și obține o altă opinie medicală”.

În data de 23.09.2019, suspectul a fost transportat la Policlinico San Donato, Istituto Di Ricovero e Cura a CarattereScientifico (IRCCS), PiazzaEdmondoMalan, 2, 20097, San Donato Milanese MI, Milano, Italia”, se arată în dosarul de omor.

Câteva zile mai târziu, în 7 octombrie 2019, Mario Iorgulescu, a fost mutat de familie la o clinică psihiatrică.

„În data de 07.10.2019, suspectul a fost transferat la Istituti Clinici Zucchi – Via BartolomeoZucchi, 24, 20900, Monza MB, Monza Brianza, un institut de reabilitare psihiatrică.

Autoritățile judiciare italiene au fost încunoștințate, urmând să efectueze activitățile solicitate, între care și obținerea dosarelor medicale de la cele două unități”, se mai arată în dosar.

De-a v-ați ascunselea cu legea

Pe parcursul anchetei, și după scoaterea lui Mario Iorgulescu din țară, procurorul de caz a înțeles intențiile familiei tânărului de a-l ține pe acesta departe de sfera judiciară.

„Deși inculpatului i-au fost aduse la cunoștință, în cele din urmă, calitatea, acuzația, drepturile și obligațiile, procurorul arată că nu se poate face abstracție de faptul că acesta a întreprins toate demersurile posibile pentru a păstra distanța față de organele de urmărire penală învestite cu ancheta, lăsând să se înțeleagă faptul că o revenire benevolă în România este puțin probabilă”, se arată în dosarul de la instanță, mai precis în una dintre motivările arestării preventive în lipsă a lui Mario Iorgulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *