News

Protest anti-măști în București

Câteva zeci de persoane protestează fără mască, sâmbătă după amiaza, în Piața Universității împotriva ”dictaturii medicale”. Unii protestatari, care nu respectă regulile de distanțare socială, au venit însoțiți de copii, care nu poartă nici ei mască.

Protestatarii au cerut să se renunţe la măsurile impuse de Guvern şi au scandat „Libertate”, „Ruşine, ruşine să vă fie” şi „Copiii noştri nu-s cobaii voştri”. La faţa locului sunt prezente mai multe echipaje de jandarmi.

  • UPDATE 17. 13 Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, despre protestul din Piața Universității, că este ”un protest împotriva propriei sănătăți, e complet lipsit de noimă”, dar a evitat să spună de ce nu intervin forțele de ordine pentru dispersarea celor care nu respectă regulile de distanțare socială.

Cele mai relevante declarații:

  • ”Să poarte mască, dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porți mască decât să ai nevoie de mască de oxigen sau să intri pe ventilație mecanică. E mult mai simplu să porți mască.
  • Ați văzut că noi ne-am ferit să avem intervenții. E lucru demonstrat științific că masca e mijloc de protecție. E un protest împotriva propriei sănătăți, e complet lipsit de noimă.
  • De ce nu intervine poliția? Și ce să faci, să-i dispersezi? Legea va fi aplicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *