Externe

Un bărbat a fost decapitat în mijlocul străzii, în apropiere de Paris

Vineri seară, 16 octombrie, la Conflans-Sainte-Honorine, în apropiere de Paris, un bărbat a fost decapitat. Poliția a împușcat presupusul agresor, iar parchetul antiterorist francez a fost sesizat în acest caz. Totul a avut loc în apropierea unei școli, în jurul orei locale 17:00.

Potrivit Parchetului Național Antiterorist, a fost deschisă o anchetă pentru ”asasinat în legătură cu o acţiune teroristă” și „asociere infracţională teroristă criminală”.

Despre victimă se cunoaște faptul că era profesor la un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine. Conform presei franceze, bărbatul le-ar fi arătat elevilor, la cursuri, controversatele caricaturi publicate de Charlie Hebdo cu Profetul Mohamed.

Atacatorul are vârsta de 48 de ani și este de naționalitate algeriană. Despre acesta se spune că ar fi părintele unuia dintre elevii săi. De asemenea, atacatorul ar fi un cunoscut al serviciilor de poliție.

Atacul intervine la trei săptămâni, după un atentat

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, se afla într-o deplasare oficială în Maroc, însă s-a întors imediat la Paris şi a format o celulă de criză. Totodată, în cursul serii, Emmanuel Macron, președintele francez, s-a deplasat la faţa locului.

Atacul apare la trei săptămâni de la un atentat cu un satâr, comis de un pakistenez de 25 de ani în faţa fostului sediu al Charlie Hebdo, soldat cu doi răniţi grav.

Autorul atentatului islamist le-a spus anchetatorilor că a reacţionat la republicarea de către Charlie Hebdo la începutul lui septembrie a caricaturilor cu profetul Mahomed, care au transformat săptămânalul satiric într-o ţintă a jihadiştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *