News

Vaccinurile împotriva Covid-19 care oferă protecție pe viață împotriva virusului ucigaș

Vaccinurile Pfizer și Moderna au fost supuse unor noi studii, iar specialiștii au aflat că aceste seruri ar putea oferi imunitate pe viață împotriva , care provoacă boala Covid-19. Cercetătorii de la Institutul din Washington au ajuns la concluzia că vaccinurile Pfizer și Moderna pot provoca o reacție imună, care ar putea proteja oamenii ani de zile împotriva Covid-19.

Medicii au mai descoperit că la pacienții care s-au vindecat de Covid-19, celulele responsabile cu imunitatea au recunoscut infecția care mai poate fi detectată în măduvă la opt luni de la vindecare. Medicii au analizat anumite celule din organism care au devenit mai puternice la 12 luni după infecția cu coronavirus, după ce pacienții s-au vaccinat. Astfel medicii au ajuns la concluzia că vaccinurile Pfizer și Moderna pot oferi imunitate pe viață.

Expertul imunolog Ali Ellebedy a precizat că această protecție pe viață împotriva Covid-19, dobândită în urma vaccinurilor cu Moderna sau Pfizer, este valabilă doar în cazul persoanelor care au fost deja infectate cu Sars-Cov-2. Studiul a inclus 41 de supraviețuitori, care au suferit de Covid-19 și care, ulterior vindecării, au primit vaccinurile Moderna sau Pfizer.

Vaccinurile împotriva Covid-19 Pfizer și AstraZeneca sunt mai eficiente utilizate împreună

„Toată lumea se concentreză pe faptul că virusul evoluează, însă și celulele responsabile cu imunitatea evoluează, în cazul persoanelor care au fost infectate. Aceste celule vor proteja organismul împotriva altor posibile variante și mutații ale virusului.”, a precizat un alt expert imunolog.

Acest studiu vine după ce cercetătorii au declarat că administrarea unei doze de AstraZeneca cu o doză de Pfizer generează un răspuns imun al organismului mult mai puternic. Experții au ajuns la concluzia că prin administrarea serului AstraZeneca urmat de serul Pfizer, sau viceversa, se declanșează o creștere a anticorpilor mult mai accentuată decât atunci când dozele sunt administrate la un interval de patru săptămâni, relatează metro.uk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *