News

Bucureștiul ar putea rămâne fără transport public

Cetăţenii din Bucureşti trec prin emoţii. Ca transport public, ei s-ar mai putea folosi doar de metrou. De ce? Sindicaliştii îi atrag atenţia primarului general, Nicuşor Dan, că tăierea celor 300 de milioane de lei din bugetul transportului public local pune în pericol calitatea şi continuitatea acestui serviciu.

Este vorba de un serviciu de care depind milioane de cetăţeni din Bucureşti şi din Ilfov.

Care sunt ameninţările şoferilor STB?

Din cauză că suplimentarea fondurilor de salarii a fost întârziată, şoferii de pe maşinile STB ameninţă că-şi vor căuta de muncă în altă parte.

Prin urmare, patru milioane de bucureşteni şi ilfoveni riscă să rămână fără transport public, din cauza subfinanţării serviciului. Oamenii se plâng deja de scăderea calității transportului public.

Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele întârzie, iar mijloacele de transport sunt murdare, iar asta este doar începutul, spun sindicaliştii.

Sindicaliştii STB vor face grevă?

Nu am primit niciun răspuns. Subfinanţarea, reducerea bugetului cu 300 de milioane de lei, va avea consecinţe nefaste şi pentru angajaţii STB şi pentru călători.

Primarul general a găsit de cuviinţă să repete ce s-a întâmplat la Metrorex. A atacat în instanţă două acte adiţionale care ne permiteau măriri de salarii.

Luni avem termen la Tribunalul Bucureşti, am cerut o ordonanţă prezindenţială care să blocheze acţiunea în instanţă.

Sunt două posibilităţi – una legală, care ţine de sindicat, iar cea de-a doua – o decizie a angajaţilor care va fi luată peste capul nostru”, a declarat, vineri, Vasile Petrariu, preşedintele executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *