sâmbătă, decembrie 2, 2023

220 de blocuri din zona Bulevardului Mihai Bravu rămân fără apă caldă și căldură, transmite Termoenergetica București

Actualitate220 de blocuri din zona Bulevardului Mihai Bravu rămân fără apă caldă și căldură, transmite Termoenergetica București

Termoenergetica București informează că  220 de blocuri din zona Bulevardului Mihai Bravu vor rămâne fără apă caldă și a căldură. Compania menționează că această oprire este necesară pentru integrarea porțiunilor de conductă înlocuită în cadrul șantierelor deschise pentru două obiective POIM de pe Magistrala 2 Sud. Termoenergetica anunță că întreruperea furnizării agentului termic va avea loc începând de luni, 13 noiembrie 2023, iar estimarea pentru reluarea serviciilor este programată pentru data de 17 noiembrie, la ora 23:00.

„Este vorba de prima etapă a lucrărilor pentru reabilitarea sistemului de termoficare – LOTUL 1, coordonate de Primăria Municipiului București (PMB) în cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), respectiv tronsonul amplasat pe Șoseaua Mihai Bravu în zona cuprinsă între străzile Răcari și Laborator (lucrări în cadrul Obiectivului 1 ) și în zona Spitalului Victor Babeș (lucrări în cadrul Obiectivului 4)”, declară CMTEB într-un comunicat.

În cadrul Obiectivului 1, s-au efectuat lucrări de înlocuire a aproximativ 550 de metri de conductă cu diametrul de 900 mm, iar în cadrul Obiectivului 4 au fost înlocuiți aproximativ 650 de metri de conductă cu diametrul de 700 mm. Conducta Magistralei 2 Sud a fost pusă în funcțiune în 1975, având aproape 50 de ani de funcționare în această zonă de rețea. Obiectivele 1 și 4 din cadrul POIM sunt deosebit de importante, deoarece aceste șantiere vizează modernizarea conductelor care furnizează agent termic pentru punctele termice din Sectorul 2, între CTE Sud și Bulevardul Energeticienilor, Șoseaua Mihai Bravu, Șoseaua Ștefan cel Mare și Șoseaua Fundeni.

Datorită vremii deosebit de calde din Capitală, lucrările au fost continuate până în prezent. În cadrul acestor două obiective de pe Magistrala 2 Sud, nu a fost posibilă realizarea provizoratelor din cauza traseului de amplasare a conductelor.

De asemenea, începând de luni, 13 noiembrie 2023, Termoenergetica anunță că vor avea loc manevre pentru alimentarea punctelor termice din Sectorul 4 și Sectorul 5 din CTE Progresu. Aceste manevre vor asigura parametrii termici și hidraulici necesari pentru circuitul de încălzire și apă caldă, pentru a asigura furnizarea în condițiile impuse de temperaturile sezonului rece.

„Vă reamintim că în perioada 17-20 octombrie au fost efectuate probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, iar în data de 19 octombrie s-au îndeplinit prevederile articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. nr.337/2018”, declară Termoenergetica.

Vezi si alte articole...