miercuri, februarie 21, 2024

2800 de mașini au fost ridicate în 2023 din Sectorul 6

Din Oras2800 de mașini au fost ridicate în 2023 din Sectorul 6

În Sectorul 6, peste 2.800 de mașini parcate neregulamentar au fost ridicate în 2023. Șoferii care au încălcat legea au fost nevoiți să plătească amenda, taxele de ridicare și depozitare.

Locurile de parcare din București sunt insuficiente pentru numărul mare de mașini. Cu toate acestea, șoferii care parchează neregulamentar riscă să fie sancționați.

În Sectorul 6, au fost ridicate 2800 de mașini oprite pe trecerile de pietoni, în stațiile STB, în dreptul intrărilor în școli, în locuri care blocau lucrări edilitare. De asemenea administrația din Sectorul 6 a ridicat și mașinile abandonate pe domeniul public.

„Înțelegem dorința și nevoia de a vă folosi mașina pentru activitățile zilnice, dar nu uitați că locuim într-un oraș aglomerat.

Nu puteți opri sau parca oriunde, pentru că îi încurcați pe ceilalți participanți la trafic. Mai mult decât atât, riscați amenzi, chiar și ridicarea mașinii”.

Șoferii care parchează neregulamentar în Sectorul 6 riscă să fie sancționați cu amenzi și taxe suplimentare.

În doar 15 zile de la începerea noului an, polițiștii locali au ridicat 65 de mașini parcate neregulamentar.

Pentru oprire neregulamentară, amenda este cuprinsă între 330 și 496 de lei, iar pentru staționare neregulamentară, între 660 și 825 de lei. În plus, șoferii trebuie să plătească taxa de recuperare, de 500 de lei, și taxa de depozitare, de 150 de lei pe zi.

Sancțiunile sunt mai severe în cazul în care șoferii își lasă mașinile pe locurile pentru persoanele cu handicap sau blochează locurile de parcare.

Pentru a ocupa fără drept un loc de parcare atribuit, amenda este cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

Vezi si alte articole...