sâmbătă, iunie 15, 2024

3.000 de camere de supraveghere urmează a fi montate pe străzile din Sectorul 6

Din Oras3.000 de camere de supraveghere urmează a fi montate pe străzile din Sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că va instala 3.000 de camere de supraveghere pe străzile sectorului, creând astfel cel mai mare centru de monitorizare video din București. Edilul a respins acuzațiile conform cărora cetățenii ar putea fi supravegheați, explicând că aceste camere sunt destinate combaterii problemelor precum vandalismul și traficul sau consumul de droguri. Ciucu a menționat că acestea vor fi instalate în special în apropierea școlilor și a zonelor de joacă pentru copii.

„În primul rând, avem foarte mari probleme cu drogurile. Deci aceste camere sunt montate în special în zona școlilor, în părculețe, pentru a crește siguranța. Rolul acestor camere este de a crește capacitatea de intervenție a Poliției Locale. Oamenii vor mai multă siguranță”, a precizat primarul, potrivit Hotnews.

Ciucu a evidențiat că înregistrările nu pot fi accesate în afara cadrului legal, subliniind că sistemul este gestionat conform unor proceduri strict definite. De asemenea, a menționat că a verificat personal sistemul pentru a se asigura că nu poate fi utilizat în scopuri nefaste.

„Tot procesul nostru respectă, protecția datelor cu caracter personal. Aici să nu fie niciun fel de îndoială. Nu are nimeni acces la înregistrări în afara legii. Totul este foarte procedurizat, totul se face cu respectarea legii. Pentru că am verificat personal ca acest sistem să fie așa”, a mai spus primarul Sectorului 6.

În plus, rețeaua de camere de supraveghere reprezintă doar o componentă a centrului de monitorizare al autorităților din Sectorul 6, care va integra într-un singur loc senzori de poluare a aerului, senzori de zgomot și alte tehnologii similare. Bazându-se pe datele obținute, autoritățile locale vor putea identifica și interveni mai eficient în zonele din sector care necesită atenție și să acționeze în consecință, conform declarațiilor lui Ciprian Ciucu.

Vezi si alte articole...