sâmbătă, iunie 15, 2024

3 ONG-uri lansează „Pactul de mediu pentru un oraș bun de trăit”, programul cu 10 puncte pentru un București mai verde

Din Oras3 ONG-uri lansează „Pactul de mediu pentru un oraș bun de trăit”, programul cu 10 puncte pentru un București mai verde

Trei ONG-uri lansează „Pactul de mediu pentru un oraș bun de trăit”, un program în 10 puncte pentru un București mai verde. Ecopolis, Platforma de Mediu pentru București și Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde încurajează candidații la Primăria Capitalei și la Consiliul General să susțină acest pact, să îl semneze și să îl implementeze în cazul în care vor administra Bucureștiul în următorii patru ani.

Aceste trei ONG-uri, specializate în protecția mediului, au elaborat o listă de 10 măsuri pentru un București mai verde, vizând îmbunătățirea calității aerului și a vieții pentru locuitorii orașului. Printre inițiativele propuse în „Pactul de mediu pentru un oraș bun de trăit” se numără și proiectul popular de realizare a Centurii Verzi București-Ilfov.

Autorii pactului invită candidații la Primăria Capitalei și Consiliul General să susțină aceste inițiative în campanie, să semneze pactul și să urmeze cele 10 măsuri propuse, în cazul în care vor câștiga alegerile.

„Cele 10 direcții de acțiune și soluții punctuale pentru un București mai verde, mai respirabil și cu o calitate a vieții mai bună pentru locuitorii săi. definite în urma unui proces participativ, prin consultarea experților, a ONG-urilor și a grupurilor civice active în comunitatea Platformei de Mediu, sunt:

Protejarea și extinderea spațiilor verzi
Îmbunătățirea calității aerului
Promovarea și implementarea mobilității urbane durabile
Gestionarea eficientă a deșeurilor
Protejarea biodiversității și extinderea zonelor naturale
Gestionarea responsabilă a resurselor de apă
Reziliența la schimbările climatice
Crearea Centurii Verzi București-Ilfov
Monitorizarea indicatorilor de mediu și date deschise către public
Urbanism responsabil, având în centru interesul general al comunității”, a declarat Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan pe Facebook.

Puteți semna inițiativa la ACEST link.

Vezi si alte articole...