miercuri, iunie 19, 2024

400 de rezerviști dintr-un oraș din România au fost chemați la unitate. S-au prezentat la raport

Actualitate400 de rezerviști dintr-un oraș din România au fost chemați la unitate. S-au prezentat la raport

Sute de rezerviști din judeţul Botoșani au fost chemați la unitatea militară din municipiul reședință de județ, miercuri. Din primele informații, aproximativ 400 de persoane au fost chemate pentru actualizarea datelor.

Sute de rezerviști din zona Moldovei au fost chemaţi la centre pentru actualizarea datelor. Totodată, în această perioadă, Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Sunt disponibile 4936 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați) în unităţi militare de pe întregul teritoriu național.

Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada 20 mai – 27 iunie, o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, conform RTV

400 de rezerviști dintr-un oraș din România au fost chemați la unitate. S-au prezentat la raport
MApN a anunțat că sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unități militare de pe întreg teritoriul țării.

De curând, au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cea mai importantă este creșterea cuantumului plății acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de bază.

„Cetăţenii interesaţi se pot informa la centrele militare despre etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii, precum şi despre avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar.

Candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare”, se precizează în comunicatul MApN.

Vezi si alte articole...