miercuri, februarie 21, 2024

4173 de mașini parcate neregulamentar, ridicate din Sectorul 3 în 2023

Din Oras4173 de mașini parcate neregulamentar, ridicate din Sectorul 3 în 2023

Primăria Sectorului 3 a anunțat că, în 2023, a ridicat peste 4.000 de mașini parcate neregulamentar. Acțiunile au avut ca scop fluidizarea traficului și eliberarea trecerilor de pietoni, trotuarelor și căilor de acces.

Mașinile parcate neregulamentar sunt o problemă frecventă în București, motiv pentru care autoritățile încearcă să o combată. Pentru a fluidiza traficul și a asigura siguranța pietonilor, vehiculele parcate în locuri interzise sunt ridicate și depozitate în parcări special amenajate.

În Sectorul 3, anul trecut, au fost ridicate 4.173 de mașini. Dintre acestea, 3.977 au fost eliberate, 181 se află încă în depozitul Primăriei și 15 au intrat în patrimoniul i instituției.Pentru a recupera mașinile lor, proprietarii au plătit în total 2.153.200 de lei.

Conform HCLS3 nr. 9/19.01.2021:

„Posesorii de vehicule/remorci/rulote care staționează neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice administrate de Consiliul Local al Sectorului 3, care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcajele publice de reședință sistematizate pe domeniul public/privat al Municipiului București aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 se expun riscului de a li se ridica mașina”.

Dacă o mașină este ridicată de Poliția Locală Sector 3, aceasta este depozitată în spațiul special amenajat de pe strada Releului nr. 4. Proprietarii mașinilor ridicate vor trebui să achite, pe lângă amenda stabilită de Codul Rutier, și tarifele pentru ridicare, transport și depozitare.

Tarifele sunt următoarele:

Ridicare:
200 de lei pentru vehicule cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone;
270 de lei pentru vehicule cu masă totală maximă autorizată mai mare de cinci tone.
Transport:
150 de lei pentru vehicule cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone;
200 de lei pentru vehicule cu masă totală maximă autorizată mai mare de cinci tone.
Depozitare:
150 de lei în primele 24 de ore;
50 de lei pentru fiecare zi suplimentară.

Vezi si alte articole...