sâmbătă, martie 22, 2025

5 rețete de prăjituri pentru copii, din ingrediente naturale

Medical5 rețete de prăjituri pentru copii, din ingrediente naturale

Copiilor tăi le este poftă de prăjituri? Nu știi ce să le faci ca să fie și sănătoase, și pe placul lor?

Iată cinci rețete de prăjituri delicioase pentru copii, pregătite din ingrediente naturale:

  1. Prăjitură cu morcovi și portocale: Ingrediente:
    • 2 căni de morcovi rasați
    • 1 cană de făină integrală
    • 1/2 cană de zahăr de cocos
    • 1/2 cană de ulei de cocos
    • 2 ouă
    • 1 portocală (coaja rasă și zeama)
    • 1 linguriță de praf de copt
    • 1 linguriță de scorțișoară

    Mod de preparare:

    • Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul de cocos, praful de copt și scorțișoara.
    • Adăugați morcovii rasați, uleiul de cocos, ouăle, coaja de portocală rasă și zeama de portocală. Amestecați bine până se încorporează toate ingredientele.
    • Turnați compoziția într-o tavă de copt unsă și presărată cu făină.
    • Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
    • Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în bucăți și de a o servi.
  2. Mini-cheesecake cu fructe de pădureIngrediente:
    • 200 g biscuiți digestivi zdrobiți
    • 80 g unt topit
    • 250 g brânză de vaci
    • 200 g iaurt grecesc
    • 3 linguri de miere
    • Sucul și coaja rasă de la o lămâie
    • Fructe de pădure proaspete (afine, zmeură, căpșuni) pentru decor

    Mod de preparare:

    • Într-un bol, amestecați biscuiții zdrobiți cu untul topit. Presați amestecul în formele de chec individuale, formând un strat uniform la bază.
    • Într-un alt bol, amestecați brânza de vaci, iaurtul grecesc, mierea, sucul și coaja de lămâie până obțineți o compoziție omogenă.
    • Turnați compoziția de brânză peste stratul de biscuiți din formele de chec.
    • Decorați cu fructe de pădure proaspete și lăsați la frigider cel puțin 2 ore înainte de a servi.
  3. Prăjitură cu mere și scorțișoarăIngrediente:
    • 3 mere mari, curățate și feliate subțire
    • 2 căni de făină integrală
    • 1 cană de zahăr brun
    • 1/2 cană de ulei de măsline
    • 2 ouă
    • 1 linguriță de praf de copt
    • 1 linguriță de scorțișoară

    Mod de preparare:

    • Într-un bol, amestecați făina, zahărul brun, praful de copt și scorțișoara.
    • Adăugați uleiul de măsline și ouăle. Amestecați până se încorporează toate ingredientele.
    • Turnați jumătate din compoziție într-o tavă de copt unsă și presărată cu făină.
    • Așezați feliile de mere pe stratul de aluat și acoperiți-le cu restul de aluat.
    • Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când trece testul scobitorii.
    • Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în bucăți și de a o servi.
  4. Prăjitură cu ciocolată și bananeIngrediente:
    • 2 banane coapte, zdrobite
    • 1 cană de făină de ovăz
    • 1/2 cană de cacao pudră
    • 1/2 cană de lapte de migdale
    • 1/4 cană de ulei de cocos topit
    • 1/4 cană de sirop de arțar
    • 1 linguriță de praf de copt
    • 1 linguriță de extract de vanilie
    • 1/2 cană de bucăți de ciocolată neagră

    Mod de preparare:

    • Într-un bol, amestecați făina de ovăz, cacao pudră, praful de copt și bucățile de ciocolată neagră.
    • Adăugați bananele zdrobite, laptele de migdale, uleiul de cocos, siropul de arțar și extractul de vanilie. Amestecați bine până se încorporează toate ingredientele.
    • Turnați compoziția într-o tavă de copt unsă și presărată cu făină.
    • Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
    • Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în bucăți și de a o servi.
  5. Biscuiți cu fulgi de ovăz și stafideIngrediente:
    • 1 cană de fulgi de ovăz
    • 1 cană de făină integrală
    • 1/2 cană de unt de arahide
    • 1/4 cană de sirop de arțar
    • 1/4 cană de stafide
    • 1/4 cană de semințe de dovleac

    Mod de preparare:

    • Într-un bol, amestecați fulgii de ovăz, făina integrală, untul de arahide și siropul de arțar până obțineți o compoziție omogenă.
    • Adăugați stafidele și semințele de dovleac. Amestecați pentru a le distribui uniform în compoziție.
    • Formați bile mici din aluat și aplatizați-le pentru a forma biscuiții.
    • Așezați biscuiții pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
    • Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 12-15 minute sau până când devin aurii pe margini.
    • Lăsați-i să se răcească înainte de a-i servi copiilor.

Aceste rețete de prăjituri preparate cu ingrediente naturale sunt delicioase și potrivite pentru copii. Rețineți! Trebuie să vă asigurați întotdeauna că ingredientele nu provoacă alergii alimentare acestora.

Vezi si alte articole...