luni, iulie 22, 2024

642 de spații din București vor putea fi închiriate de către persoanele interesate, prin licitație publică

Din Oras642 de spații din București vor putea fi închiriate de către persoanele interesate, prin licitație publică

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a făcut cunoscut faptul că spațiile și clădirile din patrimoniul Bucureștiului vor putea fi închiriate prin intermediul unei licitații publice. Această măsură va permite antreprenorilor să le utilizeze în scopuri comerciale. Regulamentul privind închirierea acestor spații și clădiri de patrimoniu din București a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, a anunțat acesta.

Proiectul implementează viziunea liberală în administrația publică și a fost susținut de PNL București.
Prin acest regulament dăm antreprenorilor acces neîngrădit la spațiile comerciale. Fără pile și relații, ci prin reguli simple, transparente într-un cadru competitiv, a transmis viceprimarul Capitalei.


Începând cu data de 29 mai 2023, un număr total de 642 de spații situate în București vor fi disponibile pentru închiriere prin intermediul unei licitații publice. Aceste spații au o suprafață totală de 65.598,26 metri pătrați. Stelian Bujduveanu a evidențiat câteva dintre avantajele aduse de acest proiect. Iată care sunt acestea:

  1. Procesul de închiriere al acestor spații va fi transparent, clar și va oferi oportunități de investiții pe termen lung.
  2. Închirierea acestor spații va genera venituri semnificative pentru municipiul București.
  3. Primăria Capitalei va deveni un partener pentru antreprenorii din oraș.

Antreprenorii care sunt interesați să închirieze spații din patrimoniul Bucureștiului vor avea contracte cu o durată inițială de 5 ani, conform anunțului făcut de Stelian Bujduveanu. Totodată, viceprimarul general al Municipiului București a menționat că există posibilitatea de prelungire a acestor contracte. Lista completă a spațiilor disponibile pentru închiriere a fost făcută publică, iar aceasta poate fi consultată prin accesarea Acestui link.

Lista include următoarele informații despre imobilele disponibile:

Adresa
Numărul de etaje
Sectorul în care se află imobilul
Suprafața imobilului
Toate detaliile legate de procedura de închiriere sunt disponibile prin accesarea Acestui link. Persoanele interesate pot contacta administrația publică la adresa de e-mail: cabinet.viceprimar1@pmb.ro.

Vezi si alte articole...