miercuri, februarie 21, 2024

7 parcuri din Sectorul 6 vor beneficia iarna aceasta de iluminat festiv, nu însă și bulevardele

Din Oras7 parcuri din Sectorul 6 vor beneficia iarna aceasta de iluminat festiv, nu însă și bulevardele

Din păcate, în acest an, Sectorul 6 nu beneficiază de iluminare stradală festivă, însă se bucură de atmosfera festivă datorită iluminării speciale în șapte parcuri. Primarul Ciprian Ciucu a declarat că Primăria Capitalei nu contribuie cu niciun beculeț în Sectorul 6, concentrându-se exclusiv pe iluminarea zonelor centrale ale Bucureștiului.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a informat comunitatea prin intermediul paginii sale de Facebook că, în această iarnă, șapte parcuri din sector vor fi decorate cu iluminat festiv. Din păcate, bulevardele nu vor beneficia de această iluminare, deoarece costurile implicate sunt destul de ridicate, a explicat primarul.

„Anul acesta iluminăm festiv 7 parcuri din Sectorul 6. Nu am iluminat bulevardele din două considerente. În primul rând, costurile sunt foarte mari. În cel de-al doilea, este mult mai plăcut să fim împreună în parc, în comunitate și să le admirăm împreună, nu din fuga mașinii pe bulevarde”.

De asemenea, primarul a comunicat locuitorilor din București că Sectorul 6 este singurul sector din oraș în care Primăria Sectorului 6 nu instalează decorațiuni luminoase festive. Motivul constă în faptul că această zonă nu este considerată centrală.

„Am mers pe calitate, nu pe cantitate. Ca fapt divers, trebuie să știți că Sectorul 6 este SINGURUL Sector din București în care Primăria Generală nu pune nici măcar un beculeț de iluminat festiv, tot efortul bugetar fiind lăsat pe Primăria Sectorului 6. Mi s-a explicat că Sectorul 6 nu are Centru, iar ei se îngrijesc doar de zona centrală. Așa o fi. Primăriile 1 și 2 au iluminat festiv la bulevarde, dar e pus de PMB, nu e din banii lor”, mai precizează primarul Ciprian Ciucu.

Astfel, în urma sugestiilor cetățenilor de a gestiona cu atenție fondurile publice și de a le direcționa către infrastructură, primarul a decis să amplaseze luminări și decorațiuni de Crăciun doar în anumite parcuri din sector. Până în prezent, au fost iluminate festiv următoarele parcuri:

  • Parcul Liniei;
  • Crângași;
  • Marin Preda;
  • Promenada Lacului Morii;
  • Drumul Taberei.

În această săptămână, planifică să decoreze și Parcurile Brâncuși și Păcii.

„Dar am compensat. Avem cel mai frumos târg de Crăciun și avem parcurile foarte frumos iluminate. Sărbătorile de iarnă sunt frumoase în Sectorul 6!” a mai spus primarul.

Vezi si alte articole...