miercuri, februarie 21, 2024

73 de noi locuri de parcare amenajate în Sectorul 6 după demolarea a 35 de garaje din Crângași

Din Oras73 de noi locuri de parcare amenajate în Sectorul 6 după demolarea a 35 de garaje din Crângași

Primăria Sectorului 6 informează că au fost create noi locuri de parcare în zona respectivă. Concret, au fost demolate 35 de garaje în Crângași, iar în locul lor au fost amenajate 73 de locuri de parcare. Autoritățile locale anunță că aceste locuri de parcare sunt disponibile pentru utilizare prin intermediul unei aplicații dedicate.

„Construim parcări noi. Am tot spus, dar o și facem”, precizează PS6 într-o postare pe pagina de Facebook.

Primăria Sectorului 6 anunță că au fost dezafectate 35 de garaje situate pe Bulevardul Constructorilor 23-27, în zona Crângași, care ocupau terenul public încă din anii 1990. În locul acestora, s-a construit o parcare ce oferă dublul număr de locuri. Noua parcare din Crângași dispune de 73 de locuri, inclusiv spațiu verde, unde Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 urmează să planteze copaci.

Marcajele au fost aplicate, iar locurile de parcare au fost numerotate cu vopsea termoplast. De vineri seara, 24 noiembrie 2023, acestea sunt disponibile în aplicația parcari.adps6.ro.

Primii beneficiari ai noilor locuri de parcare sunt cei care dețineau garajele:

„Astfel că o parte din cei care sunt în așteptare în zona respectivă vor beneficia de ele. Primii sunt cei care aveau garajele”.

Au fost aplicate marcaje și pentru două locuri de parcare gratuite pentru motociclete. În prezent, în Sectorul 6 sunt disponibile peste 50.000 de locuri de parcare rezidențiale. Primăria Sectorului 6 anunță planuri pentru amenajarea de noi locuri de parcare. Recent, pe Strada Arieșul Mare, au fost demolate 180 de garaje, urmând ca în locul lor să fie construită o „super parcare”:

„Pe strada Arieșul Mare, spre exemplu, am dezafectat de curând 180 de garaje și vom amenaja o super parcare”.

O locuitoare din Sectorul 6 din București a remarcat, într-un comentariu, că „două dungi lângă trotuar și un număr nu înseamnă că ați făcut parcări”. La acest aspect, Primăria Sectorului 6 a oferit un răspuns:

„Au fost dezafectate garaje vechi, insalubre, terenul pe care se aflau era insalubru, a fost construită parcarea cu totul și amenajată conform standarelor. Nu au fost trasate doar niște dungi. Acesta este finalul unei ample lucrări”.

Vezi si alte articole...