luni, iulie 15, 2024

A distrus Rusia două sisteme antiaeriene Patriot în Odesa? Ucraina: „Erau momeli. Distrug machete”

ExterneA distrus Rusia două sisteme antiaeriene Patriot în Odesa? Ucraina: „Erau momeli. Distrug machete”

Rusia se laudă că a distrus două sisteme Patriot în Odesa. Ucraina: „Erau momeli. Distrug machete”. Ministerul rus al Apărării a informat că „echipajul complexului Iskander a distrus două lansatoare de sisteme de rachete antiaeriene Patriot și un radar Giraffe în regiunea Odesa”.

Rusia se laudă că a distrus două sisteme Patriot în Odesa. Ucraina: „Erau momeli. Distrug machete”. 

„Echipajul complexului operațional-tactic Iskander a atacat poziția unei baterii a sistemului de rachete antiaeriene Patriot al forțelor armate ucrainene în apropiere de satul Iujnoie din regiunea Odesa.

A distrus Rusia două sisteme antiaeriene Patriot în Odesa? Ucraina: „Erau momeli. Distrug machete”
Ca urmare a loviturii, două lansatoare de rachete Patriot de apărare aeriană și un radar Girafe au fost distruse”, a informat ministerul rus.

Comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Mikola Olesciuk, reamintește că armata ucraineană „folosește cu succes machete pentru a induce în eroare inamicul”, potrivit Defense Express.

Referitor la videoclipul în care „complexul Iskander” ar fi distrus două sisteme de apărare aeriană Patriot și o altă stație radar Giraffe, Olesciuk a publicat un mesaj pe rețelele de socializare făcând referire la o altă „laudă” a rușilor, că ar fi distrus avioane de luptă ucrainene Su-27 cu câteva zile în urmă.

Ștergem tradiția de praf pe Via Profi

Explorează gustul autentic

După cum explică Olesciuk, în cazul atacurilor asupra aerodromurilor Dolhințeve de la 3 iulie (Krivi Rog) și, de asemenea, în districtul Iujne de la 7 iulie (regiunea Odesa), a fost vorba de „măsuri de apărare pasivă realizate cu succes”, după care a mulțumit celor care ajută „cu modele de înaltă calitate de aeronave și sisteme de apărare aeriană”.

În cazul „distrugerii” sistemelor de apărare antiaeriană Patriot, cercetătorul John Ridge a publicat pe contul său de pe X/Twitter că lansatorul din filmulețul rușilor are o configurație atipică și-i lipsește generatorul frontal.

Sergi Bratciuk, purtătorul de cuvânt al Armatei ucrainene de Voluntari  „Sud”, îa declarat că „Forțele Aeriene ale Ucrainei a reușit să organizeze apărarea în așa fel încât să inducă în eroare inamicul” , obligându-l să îndrepte rachete balistice spre machetele lansatoarelor SAM și stația radar.

Vezi si alte articole...