joi, octombrie 5, 2023

A fost demontată stația GPL amplasată fără autorizație chiar lângă Primăria Sectorului 5 și gara Filaret

Din OrasA fost demontată stația GPL amplasată fără autorizație chiar lângă Primăria Sectorului 5 și gara Filaret


Cristian Popescu Piedone a comunicat că o stație GPL care era instalată fără autorizație în imediata apropiere a Primăriei Sectorului 5 și a gării Filaret a fost dezafectată. Primarul Sectorului 5 a menționat că problema persistă în continuare, evidențiind că din totalul de 22 de stații de gaz din Sectorul 5, numai 4 sunt conforme cu legislația în vigoare.

În 2021 am atras atenția asupra pericolului pe care-l reprezintă stațiile GPL neautorizate!
De atunci, încercăm să le scoatem din Sectorul 5! CONFORM LEGII este însă…foarte, foarte dificil!, declară Piedone într-o postare pe Facebook.


Primăria are autoritatea de a închide o stație GPL doar în cazul în care dispune de o hotărâre judecătorească definitivă care susține această acțiune. Există, de asemenea, o opțiune care nu necesită o decizie judecătorească: dacă administratorul sau proprietarul stației GPL consimte să fie desființată.

Pe data de 28 august, Cristian Popescu Piedone a menționat că Primăria Sectorului 5 a reușit să obțină acordul în acest sens:

Stația GPL amplasată fără autorizație de construire fix lângă Primăria Sectorului 5 și autogara Filaret a fost demontată!


Edilul Sectorului 5 a declarat că administratorul stației a înțeles mesajul transmis de el în ziua de duminică și a acționat în consecință: acesta a demontat rezervorul și celelalte echipamente, părăsind locația.

Pentru siguranța și liniștea cetățenilor, sper că și administratorii / proprietarii celorlalte 17 stații GPL care funcționează neautorizat în Sectorul 5 să procedeze la fel!

Piedone subliniază că „situația rămâne gravă”. Din cele 22 de stații GPL din Sectorul 5, doar 4 operează în conformitate cu legea.

Stațiile GPL care nu au primit aprobarea pentru construire din partea Primăriei Sectorului 5 nu pot primi nicio altă autorizație care să le permită să funcționeze legal.

Reamintim că încă de duminică, 27 august, Primăria Sectorului 5 a inițiat ample inspecții la stațiile GPL.

Vezi si alte articole...