sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

A început construcția primelor parcări pe verticală în Sectorul 1

Din OrasA început construcția primelor parcări pe verticală în Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a informat prin intermediul paginii sale de Facebook că a demarat construcția primelor parcări pe verticală în cartierul Aviației. Acestea sunt realizate din structură metalică.

„Una dintre principalele probleme cu care se confruntă Capitala o constituie deficitul de locuri de parcare în raport cu numărul mare de autoturisme. (…) Pentru cartierele aglomerate din Sectorul 1, care și așa au puține spații verzi, am ales soluția unei dezvoltări durabile și am decis amenajarea de locuri de parcare pe verticală. Este vorba de sistemele de parcare automatizate cu ajutorul cărora reducem deficitul de parcări fără să ne atingem de spațiile verzi existente”.

Primărița Sectorului 1 menționează că, în prezent, există avize de construire pentru șase parcări automate pe structuri metalice, iar construcția primelor două a început deja în cartierul Aviației, pe străzile Cpt. av. Alexandru Șerbanescu nr. 12-14 și Ștefan Burileanu nr. 14-16. În aceeași postare, Clotilde Armand subliniază că nu intenționează să abordeze problema parcării în mod similar cu alți primari de sector.

„Pentru rezolvarea acestei probleme reale, unii dintre primarii de sector au preferat cea mai simplă soluție avută la îndemână: betonarea spațiilor verzi, defrișarea copacilor și amenajarea de noi locuri de parcare de reședință. Însă eu cred că un oraș plin de betoane și fără spații verzi, plin de noxe și cu aer irespirabil, este un veritabil atentat la sănătatea noastră și a generațiilor viitoare”.

În concluzie, primarul Sectorului 1 îi invită pe locuitorii din Sectorul 1 să își exprime opinia cu privire la soluția parcărilor pe verticală.

Vezi si alte articole...