sâmbătă, decembrie 9, 2023

A început demolarea construcțiilor ilegale din Sectorul 5

Din OrasA început demolarea construcțiilor ilegale din Sectorul 5

Autoritățile din Sectorul 5 au început să demoleze construcțiile ilegale din zonă. Primăria Sectorului 5 a demarat acțiunea prin demolarea unui chioșc amplasat în mod ilegal pe Strada Dumbrava Nouă din cartierul Rahova. Conform autorităților, acesta ocupa domeniul public în mod ilegal de peste 15 ani.

Potrivit declarațiilor lui Rareș Hopincă, city manager al Sectorului 5, în perioada următoare se vor demola și alte construcții ilegale din zone precum Ferentari, Giurgiului și 13 Septembrie.

 
Am început bătălia pentru spațiul verde din Sectorul 5! Demolăm construcțiile ilegale, spune Rareș Hopincă într-o postare pe Facebook.

În Sectorul 5 din București, mai multe construcții ilegale au fost amplasate pe spațiul verde pentru o perioadă cuprinsă între 15 și 30 de ani, ocupând trotuare, căi de acces, grădini de bloc și drumuri. Acțiunea de demolare a acestor construcții a fost demarată de Primăria Sectorului 5 în cartierul Rahova, pe Strada Dumbrava Nouă. Construcția ilegală demolată făcea parte din domeniul public și a fost ocupată de proprietar timp de 15 ani. În cele din urmă, proprietarul a conștientizat că trebuie să coopereze cu autoritatea locală pentru demolarea construcției. Rareș Hopincă, city manager al Sectorului 5, a declarat că autoritățile vor ajunge în curând și în Ferentari, Giurgiului și 13 Septembrie pentru demolarea altor construcții ilegale.

Aceasta este normalitatea, acolo unde nu există compromisuri, transmite city managerul.

Rareș Hopincă, city manager al Sectorului 5, declară că această acțiune nu se oprește aici, ci vor merge „stradă cu stradă” și vor ajunge în toate cartierele din Sectorul 5 pentru a demola construcțiile ilegale. Următoarele zone vizate sunt Ferentari, Giurgiului și 13 Septembrie.

Nu tolerăm nicio construcție ilegală de pe domeniul public.
Recuperăm, metru cu metru, spațiul verde al locuitorilor din Sectorul 5.

În locul chioșcurilor construite ilegal, Primăria Sectorului 5 va amenaja zone cu pomi, alei, spații de joacă pentru copii și zone de relaxare. De asemenea, vor fi construite trotuare în locul gardurilor, iar terenurile insalubre vor fi curățate și transformate în parcări, spații verzi și terenuri de sport. Pentru a ajuta autoritățile locale în această acțiune, cetățenii din Sectorul 5 sunt încurajați de city managerul Rareș Hopincă să trimită locația și o fotografie a construcțiilor improvizate prin mesaj pe Facebook sau WhatsApp, la numărul de telefon 0736.361.361. După verificarea documentelor de proprietate, construcțiile ilegale vor fi demolate în cel mai scurt timp posibil.

 
De acum înainte, în Sectorul 5 este toleranță 0 față de ocuparea abuzivă a domeniului public și a spațiului verde.

City managerul Sectorului 5 a publicat și un videoclip însoțit de muzică dramatică pe fundal. Videoclipul poate fi urmărit AICI.

Vezi si alte articole...