sâmbătă, iulie 20, 2024

A început montarea stațiilor de încărcare pentru autobuzele electrice, anunță STB

Din OrasA început montarea stațiilor de încărcare pentru autobuzele electrice, anunță STB

Societatea de Transport București anunță începerea procesului de instalare a stațiilor de încărcare destinate autobuzelor electrice. Primele echipamente au sosit deja la URAC și vor fi montate în perioada imediat următoare, conform declarațiilor directorului STB. Primii 20 de autobuze electrice care vor deservi călătorii vor beneficia de aceste stații de încărcare la URAC, urmând să opereze pe traseele liniilor 330 și 335. Directorul general al STB, Daniel Istrate, a anunțat că procesul de montare a stațiilor de încărcare pentru autobuzele electrice a început azi, urmând să fie instalate primele 10. În plus, în această săptămână, vor începe și primele teste pentru noile mijloace de transport.

„Aici, la URAC, am început, astăzi, montajul stațiilor de încărcare pentru autobuzele electrice. Primele 10 echipamente au ajuns deja și le montăm zilele acestea.

Urmează, tot în această săptămână și primele teste de încărcare pentru noile autobuze electrice”.

În perioada imediat următoare, se vor instala în total 20 de stații de încărcare. Traseul acestora va acoperi conexiunile dintre Nordul și Estul Capitalei, pe liniile deservite de noile autobuze electrice.

„La URAC vor fi montate în total 20 de stații de încărcare, care vor deservi cele 20 de autobuze electrice ce vor intra pe liniile 330 și 335. Traseul acestor linii realizează legătura pe axa Nord – Est a Capitalei”.

Următorul set de autobuze electrice este planificat să fie livrat până la începutul lunii decembrie 2023. Autobuzele deja sosite se află în prezent la furnizor pentru instalarea unor echipamente suplimentare. După această etapă, vor fi supuse testelor de anduranță înainte de a fi introduse în circulație.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a menționat că autobuzele electrice au sosit în București cu patru luni mai devreme decât termenul stabilit în contract.

„Avem primele stații de încărcare pentru autobuzele electrice⚡️🚌

🚧 Au fost reparate platformele betonate din incinta URAC.

⚡ În paralel, s-au instalat traseele electrice pentru stațiile de încărcare.

Autobuzele electrice au fost livrate cu 4 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract”.

Vezi si alte articole...