sâmbătă, septembrie 23, 2023

A început protestul studenților, organizat în Piața Gării de Nord din București

Din OrasA început protestul studenților, organizat în Piața Gării de Nord din București


Studenții au început protestul în Piața Gării de Nord din București în semn de nemulțumire față de companiile CFR Călători și STB (Societatea de Transport București) pentru neacordarea reducerilor promise. Începând de miercuri dimineață, de la ora 09:00, zeci de studenți s-au adunat în Piața Gării de Nord din București și au început să protesteze.

Motivul principal al protestului este că, deși CFR Călători a acceptat să acorde reducerea promisă, aceasta este valabilă doar la casele de bilete, nu și prin intermediul aplicației online. De asemenea, studenții sunt nemulțumiți de amânarea acordării drepturilor lor de către STB, care refuză să le ofere abonamente la preț redus pe baza legitimației de student.

La trei zile de când Legea 199/2023 a intrat în vigoare, Societatea de Transport București amână respectarea drepturilor studenților. În același timp, operatorii de căi ferate și-au asumat urgentarea aplicării legii, dar în propriii termeni, aplicând reducerea doar la casele de bilete, nu și pentru achiziționarea acestora on-line”, a postat Uniunea Studenților din România pe Instagram.


Studenții au adus pancarte și portavoci pentru a-și exprima și susține drepturile lor, în apropierea Gării de Nord din București.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro