miercuri, iunie 19, 2024

A început ridicarea chioșcurilor vechi de ziare de pe domeniul public din Sectorul 6. La vară vor fi înlocuite cu unele moderne

Din OrasA început ridicarea chioșcurilor vechi de ziare de pe domeniul public din Sectorul 6. La vară vor fi înlocuite cu unele moderne

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat începerea demontării chioșcurilor vechi și corodate de ziare de pe domeniul public din Sectorul 6, urmând să fie înlocuite cu unele noi și moderne. Potrivit declarației primarului, această înlocuire va avea loc pe parcursul verii.

În noile spații, se va comercializa exclusiv presă scrisă, cărți, reviste și alte produse media. Acest lucru a fost comunicat de către primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe pagina sa oficială de Facebook.

„Sectorul 6 renaște, suntem pe drumul bun! Aceste chioșcuri insalubre, ruginite, folosite mai mult pentru reclamă decât pentru presă, sunt luate de pe domeniul public.

Și acestea vor fi înlocuite cu cele moderne pe parcursul acestei veri. Mai mult, cele noi vor putea face doar comerț reglementat cu presă, carte, reviste și în general cu produse media. Lucrăm la regulament”.

În aprilie 2023, primarul a prezentat imagini cu aspectul pe care urmau să-l aibă noile chioșcuri de ziare. Începând cu data de 28 februarie, au fost instalate noile chioșcuri de flori în Sectorul 6.

Acestea au fost concepute pentru a fi mai înguste decât cele vechi, evitând astfel blocarea trotuarelor de către construcțiile anterioare din termopan. În plus, sunt echipate cu aer condiționat.

Costul producerii unui astfel de chioșc a fost de 17.000 de euro, sumă care va fi recuperată de la florării prin intermediul unui tarif lunar, a explicat Ciprian Ciucu.

„Improvizațiile de termopan care au funcționat ca florării sunt înlocuite în această primăvară cu chioșcurile de flori anunțate. Acestea sunt rezultatul unui concurs de soluții de arhitectură organizat de către Ordinul Arhitecților din România, Filiala București!

Acestea sunt mult mai potrivite mediului urban, sunt mai înguste, nu vor mai bloca accesul pe trotuarele noastre, sunt mult mai estetice, au aer condiționat și oferă o expunere mult mai bună și mai civilizată.

Costul producerii unui astfel de chișc este de aproximativ 17.000 de euro, iar banii acestei investiții vor fi recuperați de la florari printr-un tarif lunar.

Estetica spațiului urban este foarte importantă pentru stima de sine a locuitorilor unei Capitale europene! Toate vor fi înlocuite, inclusiv cele de ziare (acum niște dughene insalubre și ruginite)”.

Vezi si alte articole...