sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Abonamentele studenților din București vor fi decontate de către facultăți

Din OrasAbonamentele studenților din București vor fi decontate de către facultăți

În prima etapă, studenții vor achiziționa abonamentele pentru transportul în comun din București la prețul integral, chiar dacă, conform legii, au dreptul la o reducere de 90%. După ce plătesc integral un abonament lunar de transport, aceștia vor primi ulterior reducerea de 90% decontată de către facultățile la care sunt înmatriculați.

Într-un răspuns obținut de Edupedu.ro referitor la transportul studenților în București, TPBI (Transport Public București SA) susține că, după achitarea completă a unui abonament, un student trebuie să se prezinte la facultate în perioada specificată pentru decont și să furnizeze documentele justificative pentru a primi reducerea de 90% din suma plătită.

În urma corespondenței purtate de TPBI cu Ministerul Educației, mecanismul de aplicare a reducerii la nivelul regiunii București – Ilfov este următorul: studentul achiziționează titlul de călătorie la tarif integral și primește reducerea de 90% de la instituția de învățământ superior, pe baza documentelor de transport prezentate, astfel încât studentul suportă 10% din valoarea abonamentului.


Până în prezent, procedura aplicată pentru reducerea de 50% a fost similară. Astfel, un student din București va cumpăra, de exemplu, un abonament în valoare de 80 de lei, iar facultatea sa va deconta ulterior 72 de lei, conform procedurilor interne specifice fiecărei instituții de învățământ superior pentru asigurarea decontului. Aceste proceduri, conform surselor Edupedu.ro, ar putea fi implementate cu întârziere de către universități în această toamnă și sunt, de obicei, aplicate pentru deconturile abonamentelor cumpărate cu 2-3 luni în urmă.

Din această cauză, este posibil ca studenții să aștepte o anumită perioadă până când își vor primi înapoi banii, conform informațiilor oferite de EduPedu.ro.

La data de 9 septembrie, directorul STB, Adrian Criț, a declarat că în București studenților nu li se acordă reducerea de 90% la transportul în comun din cauza lipsei unor norme de decontare între operatorul de transport și universități.

În plus, atunci când au întrebat la un punct de vânzare al STB dacă pot obține abonamente de student, angajata le-a comunicat că pot circula gratuit cu legitimația de transport și cartea de identitate, dar i-a sfătuit să se informeze periodic cu privire la schimbările care pot interveni.

Vezi si alte articole...