sâmbătă, decembrie 2, 2023

Accesul camioanelor de marfă cu masa maximă peste 12 tone în Portul Constanţa se va face doar pe baza unei rezervări într-o aplicaţie, începând de luni

EconomieAccesul camioanelor de marfă cu masa maximă peste 12 tone în Portul Constanţa se va face doar pe baza unei rezervări într-o aplicaţie, începând de luni

“Începând de luni, accesul în portul Constanţa al autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă ce depăşeste 12 tone va fi permis doar în baza rezervării realizate în cadrul aplicaţiei informatice Soluţie completă de management şi automatizare acces camioane în Portul Constanţa, conform prevederilor Regulamentului portuar al porturilor maritime româneşti aflate în administrarea CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

Scopul acestei aplicaţii îl reprezintă managementul traficului auto greu, precum şi soluţionarea adecvată a situaţiilor neconforme, de natură să perturbe mişcarea eficientă a autocamioanelor în incinta portului”, au transmis reprezentanţii CN AMPC. 

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a mai anunţat că pune la dispoziţie, gratuit, atât soluţia informatică, cât şi posibilitatea de integrare/interconectare API cu soluţiile informatice existente în portofoliul operatorilor portuari. 

Până în acest moment, 177 companii care îşi desfăşoară activitatea în portul Constanţa (Zona Constanţa, Zona Midia, Zona Mangalia şi Zona Basarabi) sunt înregistrate în cadrul aplicaţiei.

“Astfel, toţi transportatorii cu activitate în Portul Constanţa îşi rezervă prin intermediul acestei aplicaţii intervalul orar pentru activitatea de încărcare sau descărcare la operatorul către care se îndreaptă, accesul fiind validat ulterior de către operatorul portuar respectiv.  

Soluţia informatică respectivă a intrat în faza de testare, din luna august 2023, perioadă în care au fost operate mai multe ajustări, conform propunerilor venite din partea comunităţii portuare şi a celor constatate de echipa CN APM”, a mai menţionat sursa citată.

Rezervările în aplicaţie pot fi făcute pe pagina principală a website-ului portului Constanţa, accesând www.portofconstantza.com – rubrica Acces Constanţa Port sau la următorul link: https://booking.portofconstantza.com.

Vezi si alte articole...