duminică, mai 26, 2024

Accident grav, aseară în Capitală, în zona Podului Grant

Din OrasAccident grav, aseară în Capitală, în zona Podului Grant

În cursul nopții trecute, s-a produs un accident grav în zona Podului Grant, pe strada Turda din București, în care un pieton a fost grav lovit de o mașină. Martorii, care au relatat evenimentul pe grupul Info Trafic București și Ilfov, au indicat că pietonul a traversat strada într-un loc în care nu era permis acest lucru.

Din câte am înțeles a traversat strada sărind gardul și l-a lovit o mașină…, B. C. D.


În acel sector există un pasaj subteran amenajat special pentru a facilita traversarea în siguranță, evitând astfel riscul de accidente rutiere. Cu toate acestea, mulți oameni aleg să traverseze prin locuri nepermise, punându-și viața în pericol.

Din câte știu acolo este tunel de trecere, dar ei preferă să sară gardul, e mai rapid. Păcat, că uite ce se întâmplă!, C. M.
Foarte des se traversează pe acolo, N. D.
Tunelul ăla de trecere e degeaba, E. F. P.
Doamne câți traversează pe acolo aiurea, și cu copilași de mână! Când tunelul ăla de traversare e la 5 m mai încolo…, C. Z.


Pietonul se afla în stare de conștiență atunci când personalul medical a ajuns la locul incidentului. A fost transportat de urgență la Spitalul Universitar de Urgență Elias, conform informațiilor furnizate de un martor ocular.

De asemenea, circulația a fost oprită pe sensul de mers către Crângași pentru a se efectua măsurători.

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în anul precedent s-au înregistrat la nivel național 4.711 accidente rutiere, soldate cu decesul a 1.634 de persoane. Principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere grave au fost următoarele:

  • Indisciplina pietonilor – 19%
  • Nerespectarea regimului legal de viteză – 17,4%
  • Indisciplina bicicliștilor – 10,9%
  • Neacordarea priorității de trecere pietonilor – 9,5%
  • Necordarea priorității de trecere vehiculelor – 8%.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 64,8% din totalul accidentelor rutiere grave, a declarat IGPR.

În anul 2022, în scopul prevenirii accidentelor, polițiștii au desfășurat 53.761 de acțiuni. În cadrul acestora, au fost aplicate peste 1,7 milioane de sancțiuni. Totodată, s-au înregistrat 53.312 infracțiuni, dintre care 24.959 au fost încălcări ale regulilor de circulație.

Vezi si alte articole...