sâmbătă, iunie 15, 2024

Accident grav noaptea trecută pe Șoseaua Gării Cățelu din București. Cinci persoane au fost transportate la spital

Din OrasAccident grav noaptea trecută pe Șoseaua Gării Cățelu din București. Cinci persoane au fost transportate la spital

Noaptea trecută, a avut loc un accident grav pe Șoseaua Gării Cățelu din București, unde două mașini s-au ciocnit, iar mai multe persoane au suferit răni și au fost transportate la spital.

Traficul în zonă a fost afectat de impact, cu restricții pe un singur sens de circulație. Informațiile au fost furnizate de un voluntar din grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, care a detaliat că mașinile au suferit daune considerabile, iar airbag-urile au fost declanșate.

La locul accidentului s-au prezentat polițiștii Brigăzii Rutiere, echipele de pompieri SMURD și mai mulți voluntari din grupul EUEÎFDV. Cinci persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, în timp ce o altă persoană a refuzat transportul.

Potrivit unui raport al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) citat de Agerpres, anul 2023 a înregistrat 4.525 de accidente rutiere grave la nivel național, soldate cu 1.545 de decese și 3.535 de răni grave. Aceste cifre reprezintă o scădere față de anul anterior, cu 190 de accidente, 88 de decese și 160 de răni grave mai puține. Pentru a îmbunătăți siguranța rutieră, poliția rutieră a desfășurat 58.385 de acțiuni în anul 2023, cu 4.624 mai multe față de anul precedent (+8,6%).

De asemenea, în același an, au fost reținute 225.887 de permise de conducere, inclusiv 16.780 pentru conducere sub influența alcoolului, și s-au identificat 8.368 de infracțiuni legate de acest aspect, totalizând 25.148 de încălcări ale legislației din cauza consumului de alcool.

Vezi si alte articole...