sâmbătă, iunie 15, 2024

Accident, marți, 11 iunie, în București, la intersecția Bulevardul Basarabia cu Strada Câmpia Libertății

Din OrasAccident, marți, 11 iunie, în București, la intersecția Bulevardul Basarabia cu Strada Câmpia Libertății

Marți, 11 iunie, în București, s-a produs un accident la intersecția dintre Bulevardul Basarabia și Strada Câmpia Libertății. Incidentul a implicat două autovehicule: un Jaguar și un Duster.

Un membru al comunității „Info Trafic București și Ilfov” a raportat pe grupul de Facebook marți, 11 iunie 2024, la ora 10:01, că a avut loc un accident rutier la intersecția dintre Bulevardul Basarabia și Strada Câmpia Libertății din București.

„Acum, Basarabia cu Câmpia Libertății”, a transmis Robert C.

În incident au fost implicate un Jaguar și un autoturism Dacia Duster. La ora 10:18, un alt participant al comunității a raportat că la locul accidentului au sosit echipaje de poliție, pompieri și ambulanțe.

„Poliție, pompieri și smurd prezenți”, a scris Bogdan I.

La ora 11:41, traficul în zonă nu mai era afectat de accidentul rutier, conform informațiilor disponibile în aplicația Google Maps. Motivul producerii accidentului nu este cunoscut încă. Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române îi sfătuiește pe șoferi să-și adapteze comportamentul în trafic, având în vedere temperaturile extrem de ridicate, canicula și disconfortul termic accentuat prognozate de Administrația Națională de Meteorologie pentru aceste zile.

Iată câteva recomandări pentru prevenirea implicării în accidente rutiere:

Verificați presiunea din pneuri și funcționalitatea sistemelor de climatizare înainte de a pleca la drum, mai ales în sezonul cald. Fiți atenți la reflexiile solare intense, care pot crea dificultăți în perceperea obstacolelor și anticiparea comportamentului celorlalți participanți la trafic.

Evitați pe cât posibil călătoriile în jurul orelor amiezii, în special dacă aveți probleme de sănătate. Dacă faceți călătorii lungi, opriți-vă regulat în spațiile de servicii sau parcările amenajate pentru a vă odihni și hidrata corespunzător, prevenind astfel oboseala și pierderea vigilenței la volan.

Mențineți o distanță adecvată față de vehiculul din față pentru a putea reacționa în siguranță în caz de necesitate. Nu uitați să purtați centura de siguranță și să folosiți dispozitivele de fixare pentru a proteja pasagerii. Încercați să vă păstrați calmul în trafic și să manifestați respect față de ceilalți participanți, deoarece comportamentul agresiv poate crește semnificativ riscul de a fi implicați în accidente rutiere cu consecințe grave.

Vezi si alte articole...