sâmbătă, septembrie 23, 2023

Act de vandalism în miezul nopții. Un bărbat a distrus o căsuță cu cărți, aflată în Parcul Brâncuși din București

Din OrasAct de vandalism în miezul nopții. Un bărbat a distrus o căsuță cu cărți, aflată în Parcul Brâncuși din București


În miez de noapte, un individ a pătruns în Parcul Brâncuși din București și a vandalizat o căsuță de cărți. Evenimentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere.

În noaptea de 12 spre 13 septembrie, în jurul orei 02:00, un bărbat a distrus căsuța de cărți din Parcul Brâncuși.

Individul a intrat în parc, a observat căsuța și a început brusc să arunce cărțile în fântână, ulterior distrugând ușa căsuței. Merită menționat că căsuța fusese construită cu contribuția unor persoane cu dizabilități.

Actul de vandalism al individului a fost înregistrat de camerele de supraveghere din parc.

Primăria Sectorului 6 a publicat imaginile pe pagina lor de Facebook și a relatat incidentul astfel:

Azi noapte, la ora 1.59, un individ a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce distrugea căsuța cu cărți din Parcul Brâncuși.
Însoțit de o femeie, acesta s-a oprit, a scos cărțile rând pe rând și le-a aruncat în fântână.
La final, a lovit cu piciorul și a rupt ușa căsuței muncite de persoanele cu dizabilități, de care au grijă colegii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.


Dată fiind natura faptei comise de bărbat, considerată drept un act de distrugere, Primăria Sectorului 6 a declarat că va înainta o plângere la Secția de Poliție.

Conform prevederilor Legii 286/2009, Articolul 253, acțiunile de distrugere pot atrage sancțiuni penale, inclusiv o pedeapsă cu închisoarea care poate varia între 3 luni și 2 ani sau o amendă.

1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Bărbatului i va alege întocmi dosar penal, conform PS6:

Depunem plângere la Secția de Poliție pentru distrugere, iar Poliția Națională de la Sector 6 a fost sesizată și a intrat în posesia imaginilor, pentru a-l identifica și a-i întocmi dosar penal.

Firma de securitate responsabilă cu protejarea perimetrului parcului va suporta costurile pagubei.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro