luni, iulie 22, 2024

Acţiunile Disney au crescut joi cu 12%, datorită câştigurilor peste aşteptări şi anunţării unor acorduri majore legate de Epic Games şi Taylor Swift

EconomieAcţiunile Disney au crescut joi cu 12%, datorită câştigurilor peste aşteptări şi anunţării unor acorduri majore legate de Epic Games şi Taylor Swift

Între cele mai atrăgătoare ştiri, CEO-ul Bob Iger a spus că compania va face cel mai mare pas de până acum în gaming, cu preluarea unei participaţii de 1,5 miliarde de dolari în Epic Games, producătorul blockbuster-ului Fortnite.

Disney a declarat că prin intermediul acestui parteneriat va lucreza împreună cu Epic pentru a crea noi jocuri folosind proprietatea sa intelectuală, inclusiv Disney, Pixar, Marvel, Star Wars şi Avatar.

Compania a mai spus că va lansa un serviciu de streaming ESPN în 2025; va transmite o versiune exclusivă a filmului Eras Tour al câmntereţei Taylor Swift pe Disney+; şi va lansa o continuare a hitului ”Moana” anul acesta.

Câştigul pe acţiune al Disney pentru primul trimestru a fost de 1,22 USD, ajustat, faţă de o prognoză de 99 de cenţi, chiar dacă veniturile au ratat estimările şi au rămas aproximativ stabile de la un an la altul.

Compania a anunţat, de asemenea, un dividend de 45 de cenţi pe acţiune, plătibil în iulie, care este cu 50% mai mare decât plata sa din ianuarie.

Disney a pierdut clienţi pe platforma de streaming Disney+, dar veniturile au fost mai mari datorită creşterii costurilor abonamentului.

De asemenea, compania a informat investitorii cu privire la planul său de a reduce costurile cu cel puţin 7,5 miliarde de dolari până la sfârşitul anului fiscal 2024 şi a estimat un câştig pe acţiune anual de aproximativ 4,60 dolari.

 

Vezi si alte articole...