miercuri, mai 31, 2023

Actrița Andreea Hristu de la Teatrul Excelsior din București, bătută în plină zi în Parcul Cișmigiu

Din OrasActrița Andreea Hristu de la Teatrul Excelsior din București, bătută în plină zi în Parcul Cișmigiu

Actrița Andreea Hristu, membră a Teatrului Excelsior din București, a relatat pe Facebook că a fost agresată în timpul zilei în Parcul Cișmigiu. Potrivit povestirii ei, un bărbat s-a apropiat de ea și i-a cerut bani. Cu toate că Andreea i-a cerut să plece, situația a degenerat. Ea a fost lovită, iar oamenii din jur au preferat să se prefacă că nu văd ce se întâmplă. Patru bărbați au fost martori la incident și nici măcar nu s-au ridicat de pe bancă pentru a interveni.

Andreea Hristu a povestit că agresiunea a avut loc joi, 18 mai 2023, în timpul zilei, în apropierea Podului Mare. La momentul respectiv, actrița se afla pe o bancă, savurând o cafea și citind o carte. Totul părea normal, până când un bărbat s-a apropiat de ea și a început să discute amabil la prima vedere.

Persoana respectivă i-a cerut bani, însă Andreea l-a refuzat. Individul a continuat să insiste, iar femeia i-a cerut din nou să plece. Din acel moment, situația a devenit tot mai tensionată:

Începe să mă jignească, să mă înjure. Ridic tonul și îl ameninț cu poliția. Continuă. Sun la 112. Mă trezesc cu el la gât, îmi zboară telefonul pe jos, cu dispecera în apel. Țip. Mă uit în jur după ajutor. Mă lovește cu propria mea plasă cu cărți până se rupe și cad toate răsfirate pe alee.


Pe celelalte bănci din jurul actriței se aflau și alți patru oameni, dar niciunul dintre ei nu a intervenit. Agresorul a început să se îndepărteze, dar striga că femeia l-a agresat pe el. În acele momente, o tânără s-a apropiat și a rămas alături de Andreea până când poliția a sosit, oferindu-se să fie martor în dosar. Alți oameni au venit să ajute, în timp ce alții au plecat în căutarea agresorului în parc. Cu toate acestea, cei care se aflau pe bănci, martori la incident, au dispărut brusc:

“Bărbații” care au fost prezenți de la început s-au evaporat toți.


Actrița relatează că polițiștii au acționat în mod exemplar. Aceștia l-au capturat și l-au dus la secție pe agresor, iar în interacțiunea cu Andreea au fost empatici, umani și respectuoși.

În prezent, soarta agresorului se află în mâinile procurorilor:

Poate să dispună retenție sau doar control judiciar, adică îi dă o amendă și liber. Așa e LEGEA.

Andreea Hristu a exprimat ceea ce o provoacă furie și indignare până la lacrimi:

1. Se poate întâmpla așa ceva în plină zi, într-un parc public, la 20 de metri de un joc de joacă, dar și mai tare că 2. NIMENI NU A INTERVENIT!!! Erau 4 (patru) bărbați care au asistat la tot incidentul, în ochii cărora m-am uitat cerându-le ajutorul și care nici măcar nu s-au ridicat de pe bancă. Nimeni n-a zis nimic, nimeni n-a făcut nimic, au avut grijă să plece înainte să le ceară cineva socoteală.

Actrița menționează că la INML prețul unui certificat medico-legal este de 38 RON, și are senzația că:

E mai mult decât o să plătească vreodată individul pentru faza de azi. Sau poate doar am eu o zi proastă…

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro