joi, mai 23, 2024

Adevăratul motiv pentru care au fost arestați frații Tate! Cine sunt cele două tinere care au depus plângere

ActualitateAdevăratul motiv pentru care au fost arestați frații Tate! Cine sunt cele două tinere care au depus plângere

După ce au fost reținuți mai întâi pentru 24 de ore, apoi frații Tate, Andrew și Tristan, au fost arestați preventiv la finalul anului trecut pentru 30 de zile, fiind acuzați de trafic de persoane și viol.

La doar câteva zile după ce frații Andrew și Tristan Tate au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, magistrații au făcut publică motivarea reținerii bărbaților:

„Astfel cum s-a arătat, inculpații au acționat într-o manieră similară în ceea ce privește persoanele vătămate și victimele, inculpații inițiind relații amoroase cu acestea, pentru ca apoi să le introducă în casa unde se aflau și celelalte fete și unde intrau sub supravegherea și coordonarea inculpatelor, care se asigurau ca acestea să producă conținut foto și video, ce era ulterior postat pe platforme în vederea obținerii de profit. Faptul că persoana vătămată a fost recrutată de către inculpat prin inducere în eroare cu privire la intenția de a pune bazele unei relații de căsătorie sau concubinaj și existența unor false sentimente ale inculpatului față de persoana vătămată rezultă și din conversațiile purtate prin intermediul aplicației de comunicare la distanță. Declaraţiile persoanelor vătămate și ale martorelor audiate în cauză au relevat un tipar în modul de acțiune al inculpaților, care conferă greutate şi credibilitate declaraţiilor luate în mod individual. Aspecte rezultate din conversațiile purtate între victime și inculpați prin intermediul aplicației. Judecătorul remarcă aptitudinea inculpaților de a identifica persoanele vulnerabile și de a exploata nevoile de afecțiune, încredere, stabilitate ale acestora, creându-le impresia unei relații apropiate și înlăturând astfel orice suspiciune pe care ar fi putut-o avea victimele, nevoia de atenție și de afecțiune din partea inculpaților fiind apoi exploatată în vederea determinării acestora la prestarea activităților mai sus expuse. Nu poate fi ignorată nici contribuția inculpatelor, care realizau pentru inculpați supravegherea constantă a victimelor, le coordonau activitatea zilnică și exercitau presiuni psihice asupra acestora pentru ca acestea să lucreze cât mai mult”

Potrivit jurnaliștilor de la Gândul, pe numele fraților Andrew și Tristan Tate au fost făcute inițial două plângeri, de către o tânără din SUA și de către una din Republica Moldova.

„Una dintre plângeri este a tinerei din SUA care a fost scoasă din vila din Voluntari a fraților Tate în urma primelor percheziții din luna aprilie. Atunci, polițiștii și procurorii ilfoveni au descins în vila fraților Tate în urma unei sesizări făcute de un reprezentant al Biroului de Securitate Diplomatică din cadrul Ambasadei SUA la București, privind sechestrarea unei tinere de 21 de ani, cetățean american. Atunci, dosarul a fost deschis sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru lipsire de libertate și viol. A doua plângere este a unei tinere din Republica Moldova, care acuză unul dintre frații Tate că a violat-o”.

Vezi si alte articole...