luni, iulie 22, 2024

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a achiziționat sute de bănci și coșuri de gunoi pentru parcurile din București

Din OrasAdministrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a achiziționat sute de bănci și coșuri de gunoi pentru parcurile din București


Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a finalizat cu succes licitația publică pentru achiziționarea a sute de bănci și coșuri de gunoi destinate parcurilor din București. Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a comunicat pe Facebook următoarele detalii:

Au fost achiziționate următoarele elemente:

  • 800 de bănci cu structură de oțel, cu șezut și spătar din lemn.
  • 350 de bănci din beton, finisate cu piatră de râu și șezut din lemn.
  • 350 de bănci cu siglă specială pentru zonele istorice.

Valoarea totală a acestor achiziții se ridică la suma de 2,3 milioane de lei.

De asemenea, au fost achiziționate coșuri de gunoi cu următoarele specificații:

  • 550 de coșuri de gunoi cu scrumieră și decor din lemn.
  • 250 de coșuri de gunoi cu scrumieră și decor din piatră.
  • 700 de coșuri de gunoi cu capac special pentru zonele istorice.

Valoarea totală a coșurilor de gunoi achiziționate este de 2 milioane de lei.

Aceste elemente vor fi amplasate în parcurile din București în următoarele săptămâni, contribuind la îmbunătățirea infrastructurii și a confortului pentru locuitorii Capitalei.

Procedura de licitație deschisă asigură o transparență totală în cheltuirea banului public și, prin evitarea achizițiilor directe sau a procedurilor de negociere fără publicare, ne-am asigurat că fiecare firmă a avut oportunitatea de a participa și de a prezenta cele mai bune oferte.


Viceprimarul a menționat că noul mobilier urban va fi instalat în următoarele săptămâni pentru a îmbunătăți spațiile publice și a le face mai atractive pentru toți locuitorii din București.

În Parcul Regele Mihai I se va crea o zonă specială de tip Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți. Acest proiect a fost aprobat în data de 30 august, în cadrul unei ședințe a Consiliului General al Municipiului București, conform anunțului făcut de primarul Nicușor Dan.

Primarul a subliniat că această zonă va avea o suprafață de 500 de metri pătrați și va fi echipată cu facilități moderne. Astfel, tinerii pasionați de sporturile Freerun și Parkour vor putea efectua sărituri, traversări sub obstacole și alte exerciții de echilibru în condiții de siguranță.

O zonă de tip Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți va fi amenajată în Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău). Ansamblul în suprafață de 500 mp va avea dotări moderne, unde tinerii atrași de astfel de sporturi vor putea executa în siguranță sărituri spectaculoase, treceri pe sub obstacole și multe alte exerciții de echilibru.


Proiectul referitor la Studiul de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici a primit aprobarea.

Vezi si alte articole...