miercuri, iulie 17, 2024

Adrian Veştea, după adoptarea Legii pensiilor: Cu siguranţă, cum s-au găsit bani pentru o serie de alte proiecte se vor găsi bani şi pentru acest obiectiv extrem de important

EconomieAdrian Veştea, după adoptarea Legii pensiilor: Cu siguranţă, cum s-au găsit bani pentru o serie de alte proiecte se vor găsi bani şi pentru acest obiectiv extrem de important

”Ceea ce consider că e foarte important e că pensiile reprezintă un jalon în cadrul PNRR şi este un jalon în care trebuie să creăm o echitate, iar toate pensiile trebuie să ajungă să fie primite în urma contributivităţii pe care a avut-o fiecare dintre seniorii noştri”, a declarat, marţi seară, la Digi 24, Adrian Veştea.

Întrebat dacă vor exista bani pentru majorările pe care le prevede actul normativ, Veştea a afirmat: ”Cu siguranţă, cum s-au găsit bani pentru o serie de alte proiecte se vor găsi bani şi pentru acest obiectiv extrem de important pentru societatea românească”.

Ministrul a afirmat că ”PNL a crescut cu 40% punctul de pensie”.

De asemenea, întrebat dacă majorarea pensiilor nu este doar o promisiune care nu poate fi acoperită în practică, ministrul a afirmat: ”Dacă era să se fluture oamenilor o promisiune, se făcea spre finele anului viitor, când au loc cele mai importante alegeri, alegerile parlamentare, dar această procedură va începe încă de la 1 ianuarie”.

Senatul a adoptat, în plenul de marţi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, după ce comisiile de specialitate au emis raport favorabil cu amendamente admise. Propunerea de lege se află în procedură de urgenţă în Parlament, iar Camera Deputaţilor este for decizional pe proiect.

 

Vezi si alte articole...