sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Adunare în memoria lui Navalnîi, în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Cei prezenți au cerut ca Șoseaua Kiseleff să poarte numele disidentului rus

ActualitateAdunare în memoria lui Navalnîi, în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Cei prezenți au cerut ca Șoseaua Kiseleff să poarte numele disidentului rus

Duminică, la prânz, sute de români s-au adunat în fața Ambasadei Rusiei din București pentru a-l comemora pe Aleksei Navalnîi. S-a cerut ca Șoseaua Kiseleff să poarte numele său.

Evenimentul în memoria lui Aleksei Navalnîi a fost inițiat de europarlamentarul Vlad Gheorghe. „Putea să trăiască şi azi dacă nu se întorcea în Rusia lui Putin. A ales să pună mai presus de propria viaţă visul unei ţări eliberate, visul libertăţii fiecărui cetăţean rus. Paşnic, cu lumânări şi flori îi aducem un ultim omagiu celui care a avut curajul şi demnitatea să-şi înfrunte criminalul până la moarte şi dincolo de ea – Aleksei Navalnîi”, a scris pe Facebook europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Nu doar în România a fost adus un omagiu eroului dispărut. Sute de oameni, mulţi dintre ei emigranţi ruşi, s-au adunat vineri seară în întreaga Europă şi în SUA, adesea în faţa ambasadelor ruse, pentru a-l comemora pe Aleksei Navalnîi.

Navalnîi

La Berlin, sute de persoane s-au strâns în apropierea ambasadei Rusiei, scandând într-un mix de rusă, germană și engleză, inclusiv „Putin la Haga”.

În Rusia, autoritățile au luat măsuri drastice împotriva oamenilor care s-au adunat pentru a marca moartea lui Aleksei Navalnîi – un grup pentru drepturile omului susținând că minimum 100 de persoane au fost arestate, relatează Sky News.

Aleksei Navalnîi, care avea mulţi susţinători şi era un critic constant la adresa corupţiei din Rusia sub conducerea preşedintelui Vladimir Putin, a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din Arctica, unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare.

Vezi si alte articole...