sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Aeroport privat de 400 de milioane de euro în Ialomița peste 4 ani – Video

EconomieAeroport privat de 400 de milioane de euro în Ialomița peste 4 ani – Video

Bucureștiul și Ploieștiul vor avea parte de un aeroport privat. Acesta va fi construit în locul fostului aerodrom militar Alexeni, din Ialomița. Investiția se va ridica la 400 de milioane de euro.

Consiliul Județean a informat că contractul de concesiune al proiectului a fost semnat. De asemenea, aeroportul privat va fi construit de un consorțiu format din Avant Airports SRL din Târgu Mureș și Societatea Automagistral-Pivden SRL din Ucraina.

„Consorțiului declarat câștigător se angajează să realizeze o investiție estimată la 400 de milioane de euro, cu o perioadă de implementare de 4 ani”, au informat autoritățile locale.

„Aeroportul Alexeni va deveni primul aeroport privat din România, oferind o infrastructură de ultimă tehnologie și servicii aeroportuare de înaltă calitate. Situat la doar 66 de kilometri de București, acesta se va poziționa strategic pentru a prelua o parte semnificativă a traficului de cargo și low-cost, care suprasolicită aeroportul Otopeni”, a mai transmis Consiliul Județean.

Autoritățile locale mai afirmă că pe lângă cele două terminale de tip cargo și pasageri, investitorii vor să mai construiască și un hotel, o stație de tren (în colaborare cu CFR), o zonă de agrement, centre de conferințe, un parc fotovoltaic de cel puțin 40 MW (investiție de aproximativ 30 milioane de euro), un sistem de reciclare și management al deșeurilor.

În 1954, aerodromul Alexeni a fost construit pe un teren cu suprafaţa de 197,8 ha cu destinația de bază de aviație pentru protecția spațiului aerian în Capitală și în jurul ei, fiind remarcat prin cea mai lată pistă betonată din țară, de 80 m, și tot aici a mai fost înființat primul și singurul regiment de elicoptere din România, care a rezistat timp de 30 de ani.

 

În martie-aprilie în anul 2001, baza militară a fost abandonată, iar în anul 2002, aerodromul a fost dezafectat și transferat din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Justiţiei, pentru Direcția Generală a Penitenciarului, iar mai târziu, în 2011, a fost transferat Ministerului Dezvoltării Regionale.

Vezi si alte articole...