joi, noiembrie 30, 2023

Aflat în vizită la Tel Aviv, Antony Blinken promite că SUA vor fi întotdeauna alături de Israel

ExterneAflat în vizită la Tel Aviv, Antony Blinken promite că SUA vor fi întotdeauna alături de Israel

Secretarul de stat american Antony Blinken a promis în timpul unei vizite la Tel Aviv, că SUA vor sprijini întotdeauna Israelul şi a declarat că „aspiraţiile legitime” ale palestinienilor nu sunt reprezentate de mişcarea islamistă Hamas.

Antony Blinkenpe mesajul pe care îl aduc Israelului este că s-ar putea să fie suficient de puternic pentru a se apăra singur, însă atât timp cât Statele Unite vor exista, nu va trebui să facă asta niciodată. Vom fi mereu alături de voi”, a declarat Blinken în cadrul unei conferinţe de presă după o întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinkenpe a anunţat, de asemenea, că cel puţin 25 de americani au fost ucişi în atacul militanţilor islamişti Hamas în Israel, notează Reuters.

Într-o declaraţie comună cu premierul Netanyahu, Blinken a spus că Washingtonul lucrează îndeaproape cu Israelul pentru a asigura eliberarea persoanelor luate ostatice de Hamas.

La rândul său, şeful guvernului palestinian a promis joi că va zdrobi Hamas, îndemnând comunitatea internaţională să trateze islamiştii din mişcarea islamistă Hamas la fel ca pe cei din gruparea Stat Islamic.

„Aşa cum SI a fost zdrobit, Hamas va fi zdrobit. Iar Hamas ar trebui tratat exact la fel ca SI”, a declarat Netanyahu în conferinţă de presă după întâlnirea cu Antony Blinken.

Vezi si alte articole...