sâmbătă, decembrie 9, 2023

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a finanţat 570 de investiţii în exploataţii pomicole, pentru care a încheiat contracte de finanţare în valoare totală de 307,4 milioane de euro

EconomieAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a finanţat 570 de investiţii în exploataţii pomicole, pentru care a încheiat contracte de finanţare în valoare totală de 307,4 milioane de euro

”Directorul general al AFIR, George Chiriţă, participă astăzi, 12 octombrie, la întâlnirea cu pomicultorii în cadrul Atelierului de lucru «Oportunităţi de finanţare europeană privind investiţiile în sectorul pomicol. Prezent şi viitor». La acest eveniment, alături de Mihai Coman, Directorul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti – Mărăcineni şi de reprezentanţii MADR şi AFIR de la nivel central şi regional, sunt discutate oportunităţile de finanţate prin PS PAC 2027 privind investiţiile în sectorul pomicol, precum şi bune practici privind proiectele finanţate prin PNDR, submăsura 4.1a – Investiţii în exploataţii pomicole”, a transmis, joi, AFIR, printr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, George Chiriţă a precizat că, prin PNDR, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a finanţat 570 de investiţii în exploataţii pomicole, pentru care a încheiat prin submăsura 4.1a contracte de finanţare în valoare totală de 307,4 milioane de euro.

”Plăţile efectuate de AFIR au ajuns în acest moment la un cuantum de 222 de milioane de euro. Prin PS PAC 2027, sectorul pomicol beneficiază de o alocare de 151,4 milioane euro prin intervenţia DR 15 – Investiţii în exploataţii pomicole, din care pentru înfiinţare/ modernizare exploataţii pomicole sunt disponibile 142,4 milioane euro, iar pentru înfiinţare/ modernizare pepiniere pomicole: 9 milioane euro”, a mai transmis AFIR.

Atelierul de lucru este organizat de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, la Arad, în perioada 11 – 13 octombrie 2023.

 

Vezi si alte articole...