vineri, aprilie 19, 2024

Alertă alimentară în București! Inspectorii ANPC au descoperit la Penny loturi de carne de pui infestate cu Salmonella

Din OrasAlertă alimentară în București! Inspectorii ANPC au descoperit la Penny loturi de carne de pui infestate cu Salmonella

După ce inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit mai multe loturi de carne de pui infestate cu virusul Salmonella în depozitul și în magazinele lanțului Penny din București, a fost emisă o alertă alimentară în oraș.

Loturile respective de carne de pasăre au fost retrase de la vânzare, în urma analizelor de laborator care au confirmat infestarea produselor.

Inspectorii ANPC au efectuat controale la depozitul și la mai multe magazine ale lanțului de supermarketuri Penny, iar în urma acestora au decis retragerea de la vânzare a unor loturi de carne de pasăre contaminate cu Salmonella. Comisarii CRPC București-Ilfov au verificat depozitul din comuna Ștefănești și două magazine din București, din cauza suspiciunii de infestare a unor produse cu virusul Salmonella.

Printre produsele retrase se numără piept de pui cu os și piele, lot 1041203, ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203, și pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 și lot 1041203, produse de SC Vanbet SRL din localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, județul Vrancea.

În urma confirmării infestării cu Salmonella a acestor produse, acestea au fost retrase de pe piață. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a făcut declarații în acest sens:

„Mă întreb dacă, şi în această situaţie, facem rău menţionând numele produsului şi al producătorului, aşa cum se plâng unele asociaţii patronale. Mă bucur totodată că reuşim să ajutăm Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, desfăşurând în continuare acţiuni pe care aceştia le contestă. Pot înţelege că atât unii, cât şi alţii, nu s-au obişnuit încă cu ideea de transparenţă, chiar dacă aceasta, în unele situaţii, afectează anumite interese financiare, pe care, în opinia mea, le consider meschine în raport cu interesul consumatorilor”.

Vezi si alte articole...