joi, iulie 18, 2024

Alerta cu bombă la stația de metrou Victoriei a fost falsă

Din OrasAlerta cu bombă la stația de metrou Victoriei a fost falsă

Polițiștii au intervenit, marți, la stația de metrou Piața Victoriei din Capitală, după ce o persoană a anunțat că acolo a fost amplasat un dispozitiv exploziv. Ulterior, autoritățile au transmis că în urma verificărilor s-a constatat că alerta a fost una falsă.

UPDATE ora 13.27: Metrorex a transmis într-un comunicat de presă că trenurile de metrou circulă normal.

„Dispeceratul Metrorex a fost avizat de către reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne despre o posibilă amenințare cu bombă în zona stației de metrou Victoriei. Echipele specializate din cadrul Poliției s-au deplasat la fața locului. La acest moment circulația trenurilor de metrou se desfășoară conform graficului”, au transmis reprezentanții Metrorex.

UPDATE ora 12.47: Poliția Capitalei a transmis că în urma verificărilor s-a constatat că alerta a fost una falsă. Acum polițiștii îl caută pe cel care a sunat la 112. Autorul apelului riscă o amendă de 3.000 de lei, conform prevederilor OUG 34/2008, privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

Apelul la 112 a venit în jurul orei 11.30. Din primele date este vorba de stația de metrou Victoriei, una dintre cele mai aglomerate stații.

„Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la o stație de metrou, din sectorul 1, a fost amplasat un dispozitiv exploziv”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei, marți, într-un comunicat de presă.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției 3 și ai Brigăzii de Poliție pentru Transport Public pentru a lua primele măsuri.

În prezent trenurile nu mai circulă în stația de metrou. Oamenii nu mai sunt lăsați să coboare pe peron.

Vezi si alte articole...