luni, iulie 15, 2024

Alertă de caniculă în mai multe județe. România se topește sub un val de căldură

ActualitateAlertă de caniculă în mai multe județe. România se topește sub un val de căldură

Alertă de caniculă se instalează peste mai multe județe din zona de sud a României, conform unei avertizări meteo. Specialiștii din cadrul ANM anunță o perioadă cu călduri foarte ridicate și disconfort termic.

Meteorologii au emis o alertă de caniculă intensă și disconfort termic pentru mai multe judeţe. Codul este valabil pentru următoarele zile, până marți. Temperaturile vor fi foarte ridicate, iar vremea va continua să se încălzească.

Canicula pune stăpânirea pe țară

România va intra sub influența unui val de căldură intens și de lungă durată. ANM a emis o avertizare meteo de caniculă, valabilă pentru mai multe județe. Conform prognozei, temperaturile vor atinge până la 35 de grade Celsius.

„Pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 şi 35 de grade”, a transmis ANM.

Conform sursei citate, canicula se va manifesta local, la fel ca și nivelul de disconfort termic ridicat. Indicele temperatură temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul valorii de 80 de unităţi.

x

Vremea caniculară se va menține și marți

Conform meteorologilor, canicula se va extinde în cursul zilei de marți, 18 iunie. Codul galben va fi menținut și pentru această zi. Temperaturile maxime vor atinge până la 35 de grade, în mai multe zone din țară.

„În Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei şi în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 şi 35 de grade şi local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând şi depăşind uşor pragul critic de 80 de unităţi”, a mai transmis ANM.

Local, în anumite zone, noaptea va fi tropicală. Meteorologii estimează că temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Caldura mare

Alertă de caniculă

Canicula pune stăpânire pe România

Vemea va continua să se încălzească, anunță specialiștii din cadrul ANM. În următoarea perioadă, România va fi acoperită de o cupolă de căldură. Temperaturile vor continua să crească, iar canicula se va manifesta din ce în ce mai intens.

Meteorologii susțin că nivelul de disconfort termic va fi tot mai accentuat.

Căldura se va menține și pe timpul nopților, în această perioadă, temperaturile urmând să depășească 20 – 22 de grade Celsius. Iar acesta este doar începutul unei veri care se anunță foarte fierbinte.

Vezi si alte articole...