duminică, iulie 14, 2024

Alertă maximă la granița României! MApN a făcut anunţul chiar acum

ActualitateAlertă maximă la granița României! MApN a făcut anunţul chiar acum

Ministerul Apărării Naționale a făcut anunțul! Forțele MApN supraveghează de 48 de ore anumite localități din România care sunt considerate zone de risc.

Ministerul Apărării Naționale supraveghează zonele de risc

Ministerul Apărării Naționale a informat că forțele ministerului (Forțele Navale ale MApN, Forțele Terestre și din alte structuri) au supravegheat în ultimele 48 de ore anumite localități.

Acestea sunt considerate zone de risc.

Mai precis, forțele au acționat în Ceatalchioi, Plauru și Chilia Veche din județul Tulcea. Totodată, și în județul Galați, pe malul românesc al Dunării, lângă porturile ucrainene.

Acțiunile au constat în dispunerea de echipe de cercetare pe teren și folosirea de dispozitive de supraveghere aeriană. Ele au acționat pe o suprafață de peste 80 de kilometri pătrați.

Totodată, Forțele Navale desfășoară misiuni de patrulare și monitorizare pe brațul Chilia al Dunării cu ajutorul navelor fluviale. Aceste operațiuni au ca scop asigurarea securității și supravegherea activităților din această zonă strategică de importanță vitală pentru țară.

Aceste acțiuni au fost demarate după ce autoritățile publice locale din Ceatalchioi au semnalat că există fragmente de drone și în alte zone decât cele deja cercetate. Acestea ar fi fost identificate la aproximativ 3,5 kilometri vest de localitatea Plauru.

Existența altor fragmente de drone în alte zone nu a fost confirmată

Drept urmare, ministerul informează că militarii Regimentului de Infanterie Marină au desfășurat misiuni de cercetare în teren în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 septembrie, și în dimineața zilei de duminică, 11 septembrie.

Cu toate acestea, nu s-a confirmat existența elementelor semnalate anterior, ceea ce înseamnă că nu au fost descoperite indicii sau amenințări semnificative în zona cercetată. Aceasta sugerează că situația din teren a fost evaluată și că nu s-au găsit dovezi sau pericole iminente.

MApN anunță că cercetările vor continua în aceste zone.

„Forțele MApN rămân în continuare în alertă și vor continua cercetările în zonele de pe teritoriul național aflate în proximitatea locațiilor unde forțele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre.

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre.armata

Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar, fiind crime de război. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real”, informează MApN.

Vezi si alte articole...