luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Aliații NATO vor trimite foarte curând trupe în Ucraina. SUA și Europa, aproape de război cu Rusia

ExterneAliații NATO vor trimite foarte curând trupe în Ucraina. SUA și Europa, aproape de război cu Rusia

Aliații NATO vor trimite foarte curând trupe în Ucraina. SUA și Europa, aproape de război cu Rusia. Aliații NATO se apropie de trimiterea de trupe în Ucraina pentru a antrena forțele ucrainene, scrie New York Times, citând un ofițer american de rang înalt.

Aliații NATO vor trimite foarte curând trupe în Ucraina. SUA și Europa, aproape de război cu Rusia.

Din cauză că în Ucraina lipsesc instructori militari și soldații antrenați, situația pe câmpul de luptă s-a deteriorat, iar rușii avansează.

Oficialii ucraineni au făcut apel la SUA și la NATO să ajute la antrenarea a 150.000 de soldați mai aproape de linia frontului, pentru o desfășurare mai rapidă.

Aliații NATO vor trimite foarte curând trupe în Ucraina. SUA și Europa, aproape de război cu Rusia

Statele Unite au spus inițial „nu”, deoarece acest lucru ar escalada conflictul cu Rusia însă președintele Statului Major Interarme, generalul Charles Brown, a declarat că „desfășurarea instructorilor NATO pare inevitabilă”

O astfel de decizie, de a trimite instructori în Ucraina, ar atrage Statele Unite și Europa mai direct în război, scrie New York Times, potrivit ukranews.com.

Casa Albă refuză în continuare să trimită instructori în Ucraina și îi îndeamnă pe aliații săi NATO să facă la fel.

Instructorii americani antrenează trupe ucrainene în Polonia, Germania și Statele Unite, dar Forțele de Apărare ucrainene pierd prea mult timp în acest sens.

Oficialii Statelor Unite recunosc că pregătirea actuală este insuficientă și prea lentă, mai ales pe fondul ofensivei așteptate a federației ruse din această vară.

Lituania, deschisă trimiterii de instructori în Ucraina

Personalul militar al țărilor occidentale poate fi trimis în Ucraina exclusiv ca instructori, cu condiția să fie protejat corespunzător de atacurile aeriene ale Rusiei, a declarat recent prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Simonyte.

Potrivit acesteia, armata lituaniană oferă în prezent pregătire pentru soldații Forțelor Armateale Ucrainei, dar acest lucru se întâmplă în Lituania și în alte țări occidentale.

„Ar putea fi antrenați în Ucraina? Cu o apărare aeriană adecvată, este cu siguranță posibil să se gestioneze aceste riscuri”, a spus premierul.

Simonyte a adăugat că, dacă securitatea este garantată, specialiști ar putea fi trimiși în Ucraina pentru a ajuta Kievul cu securitatea cibernetică, deminarea și protecția frontierei.

Șeful guvernului lituanian a spus că există diferite moduri prin care țările militare occidentale să participe.

„Cred că ceea ce a spus președintele Macron, și ceea ce este esențial, este că nu ar trebui să tragem linii roșii pentru noi înșine când, de cealaltă parte, avem o persoană care nu are linii roșii și care are o amenințare nucleară și o flutură o zi da, una nu, ” a spus Simonyte.

La 5 aprilie, și ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide, a declarat că nu poate fi exclusă apariția militarilor țărilor occidentale în Ucraina.

În același timp, șeful Ministerului de Externe norvegian a subliniat că nu este vorba despre participarea directă a trupelor occidentale la ostilitățile împotriva Rusiei.

Cu toate acestea, Kremlinul consideră trimiterea de instructori ți specialiști militari în Ucraina ca o implicare directă în război și a amenințat că militarii străini vor constitui o țintă legitimă.

Vezi si alte articole...