miercuri, iulie 17, 2024

Alina Gorghiu, date halucinante despre consumul de droguri: Milioane de consumatori în România

ActualitateAlina Gorghiu, date halucinante despre consumul de droguri: Milioane de consumatori în România

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a venit cu date despre numărul românilor care consumă droguri. Oficialul român spune că, de-a lungul timpului, numărul acestora s-a majorat.

Alina Gorghiu, date halucinante despre consumul de droguri

Alina Gorghiu este de părere că milioane de români sunt consumatori de droguri. Aceasta spune că ei trebuie să fie ajutați să scape de această adicție.

Ministrul Alina Gorghiu mai spune că nu se pot băga milioane de oameni în închisoare.

„Această temă, a drogurilor, este una care, din păcate, afectează România la nivel de flagel, dar și întreg mapamondul. Suntem în a doua parte a clasamentului cu privire la fenomenul drogurilor, însă nu ne încălzește cu nimic acest lucru”, arată ea.

Dosarele de consum de droguri s-au multiplicat

Potrivit datelor ministrului Justiției, în 2010 erau 6.000 de astfel de dosare. Între timp, numărul lor a crescut:

– 2015 – 8.700 de dosare
– 2023 – 20.000 de dosare

„Trebuie puse în context, pentru că DIICOT are 190 de procurori care sunt în problemele acestea legate de criminalitate organizată”, arată ea.

Alina Gorghiu a mai spus „dacă de mâine acești 190 de procurori nu s-ar mai ocupa de nicio altă infracțiune, ci exclusiv de aceste dosare, tot ar veni 105 dosare pe fiecare procuror, ca atare trebuie să ne ocupăm cu prioritate de dosarele de trafic de droguri, de marile rețele”.

Milioane de consumatori de droguri în România?!

Potrivit spuselor ministrului, milioane de români sunt consumatori de droguri. Ea spune că România are o problemă mare din acest punct de vedere.

Nu în ultimul rând, ea a mai spus că trebuie să se pună mai mult accent pe prevenție. Ea a mai spus că nu trebuie uitată nici creșterea capacității instituțiilor care au în gestiune această tematică.

Potrivit Alinei Gorghiu, numărul procurorilor trebuie majorat.

Toleranță zero pentru traficul de droguri

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a recunoscut vineri că abordarea statului față de traficul de droguri și evaziunea fiscală a fost adesea percepută ca fiind indulgentă și indecisă.

În opinia sa, societatea contemporană cere un răspuns ferm și fără echivoc din partea guvernului în ceea ce privește aceste probleme semnificative.

În consecință, el a declarat o politică de „toleranță zero pentru orice trafic de droguri”. Ciolacu a subliniat că toate agențiile și instituțiile de aplicare a legii din România ar trebui să acorde prioritate în eforturile lor combaterii acestei probleme.

Vezi si alte articole...