luni, iunie 17, 2024

Alro Slatina, taxată suplimentar de ANAF, în urma unui control. Societatea transmite că va contesta decizia de impunere

EconomieAlro Slatina, taxată suplimentar de ANAF, în urma unui control. Societatea transmite că va contesta decizia de impunere

Reprezentanţii Alro Slatina anunţă, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, că va acţiona în instanţă ANAF – Direcţia Mari Contribuabili, după ce producătorul de aluminiu a fost taxat suplimentar.

Societatea transmite că cei de la ANAF, în urma unui control, au decis o impunere suplimentară în valoare de 13.550.671 lei, reprezentând impozit pe profit suplimentar şi TVA.

„Societatea anunţă investitorii şi publicul interesat că în urma unui control desfăşurat de către ANAF – Direcţia Mari Contribuabili, în perioada 2023-2024 şi vizând perioada 2016-2021, a primit o decizie de impunere suplimentară în valoare de 13.550.671 ron, reprezentând impozit pe profit suplimentar şi TVA, pe care o consideră profund netemeinică şi nelegală, drept pentru care va utiliza mijloacele legale în vederea desfiinţării ei”, transmite Alro.

Recent, Alro a anunţat Rezultatele Financiare Consolidate și Individuale Preliminare pentru anul 2023. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 2,85 miliarde de lei, în 2023, mai mică cu 16% față de anul precedent, în concordanță cu scăderea cotațiilor internaționale ale aluminiului și cu încetinirea economică.

Vezi si alte articole...