miercuri, iunie 19, 2024

Ambasada Israelului din București, atacată de bărbat înarmat cu un cocktail molotov

Din OrasAmbasada Israelului din București, atacată de bărbat înarmat cu un cocktail molotov

Un individ a atacat luni la prânz ambasada Israelului din București. Acesta s-a dus la clădirea din Piața Unirii înarmat cu un cocktail Molotov și l-a aruncat în intrarea respectivului bloc. Suspectul a fost imobilizat de forțele de ordine prezente la fața locului și reținut de către echipajele Serviciului Român de Informații. Conform primelor informații, individul refuză să comunice cu autoritățile.

La intrarea în Sitraco Center, clădirea unde se află ambasada Israelului, există întotdeauna un dispozitiv de securitate care a intervenit rapid. Individul s-a deplasat la sediul ambasadei înarmat cu o sticlă incendiară pe care a aruncat-o în ușa acesteia.

Trupele SRI au intervenit imediat după incident. Suspectul a fost imobilizat de forțele de ordine și a refuzat să coopereze cu autoritățile. Potrivit Poliției, individul este un cetățean sirian în vârstă de 34 de ani, care a ars doar un afiș de pe ușa ambasadei în urma atacului.

În urma tentativelor de incendiere, Poliția Capitalei a emis un comunicat de presă.

„Astăzi, 3 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 Poliție au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetățean străin. Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușa, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.

La acest moment, activitățile sunt în desfășurare.Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”.

Vezi si alte articole...