sâmbătă, decembrie 2, 2023

Amenajare balcon- sfaturi pentru crearea un balcon de vis

MedicalAmenajare balcon- sfaturi pentru crearea un balcon de vis

Amenajarea unui balcon poate transforma un spațiu neutilizat într-un loc minunat pentru relaxare și socializare.

Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a crea un balcon de vis:

 1. Stabilește un buget: Începe prin a stabili un buget realist pentru amenajarea balconului. Acest lucru te va ajuta să iei decizii în ceea ce privește mobilierul, plantele și decorul.
 2. Măsoară spațiul: Măsoară precis balconul pentru a te asigura că mobilierul și plantele pe care le alegi se potrivesc corespunzător.
 3. Alege mobilier potrivit: Optează pentru mobilier rezistent la intemperii, deoarece balconul va fi expus la elemente precum soare, ploaie și vânt. Există o varietate de mobilier de exterior din materiale durabile, precum lemn tratat, metal sau rășină sintetică.
 4. Adaugă plante: Plantele dau un plus de frumusețe și prospețime spațiului. Alege plante de exterior potrivite pentru climatul tău. Ghivecele suspendate sau rafturile cu flori pot economisi spațiu și adăuga un farmec natural.
 5. Creați intimitate: Dacă balconul tău este expus la priviri indiscrete, poți adăuga ecrane sau panouri pentru a crea intimitate. Garduri vii, bambus sau perdele exterioare pot fi opțiuni potrivite.
 6. Iluminare adecvată: Adaugă iluminare pentru a crea o atmosferă plăcută pe balcon. Lămpile cu energie solară sau șirurile de lumini cu LED pot oferi o lumină plăcută în timpul serii.
 7. Stabilește un stil: Alege un stil sau temă care să corespundă personalității tale și mediului înconjurător. Poate fi modern, rustic, mediteranean etc.
 8. Folosește culori potrivite: Culorile pot influența în mod semnificativ atmosfera balconului. Culorile deschise pot face spațiul să pară mai mare, în timp ce culorile închise pot crea un aspect confortabil.
 9. Asigură confort: Adaugă perne și pături pentru a crea un spațiu de relaxare confortabil. Un scaun sau o șezlong pot fi de asemenea opțiuni minunate.
 10. Depozitare practică: Dacă spațiul este limitat, gândește-te la soluții de depozitare ingenioase, cum ar fi bănci cu spațiu de depozitare sub șezut sau rafturi de perete.
 11. Mizează pe accesorii: Adaugă accesorii precum oglinzi, ceasuri, tablouri sau covoare pentru a personaliza spațiul.
 12. Înfrumusețează pardoseala: Covorul sau gresia pot îmbunătăți aspectul balconului și pot crea o bază solidă pentru amenajare.
 13. Asigură protecție împotriva elementelor: Dacă balconul nu este acoperit, poți adăuga un acoperiș sau o umbrelă pentru a oferi protecție împotriva soarelui sau ploii.
 14. Păstrează curățenia: Menține balconul curat și ordonat. Acest lucru va contribui la menținerea unui aspect proaspăt și plăcut.

Cu un pic de planificare și creativitate, poți transforma balconul într-un spațiu minunat pe care să-l apreciezi în fiecare zi.

The post Amenajare balcon- sfaturi pentru crearea un balcon de vis appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Vezi si alte articole...