miercuri, februarie 21, 2024

Amenzi aplicate pentru aruncarea de gunoaie pe domeniul public din apropierea cartierului Pădurea Băneasa

Din OrasAmenzi aplicate pentru aruncarea de gunoaie pe domeniul public din apropierea cartierului Pădurea Băneasa

Clotilde Armand a transmis că în ultimele două săptămâni, Poliția Sectorului 1 a identificat mai multe persoane care aruncau gunoaie pe domeniul public în apropierea cartierului Pădurea Băneasa. În plus față de sancțiunile aplicate, polițiștii au confiscat și vehiculele folosite pentru transportul deșeurilor. Zonele de la periferia Sectorului 1 au devenit locuri în care oamenii elimină gunoaie menajere sau provenite din construcții. Din acest motiv, Poliția Locală a intervenit pentru a identifica persoanele care încalcă legislația.

Clotilde Armand a declarat:

„Din păcate, o parte din terenurile de la marginea Sectorului 1 au devenit locul predilect de depozitare a deșeurilor pentru diverse persoane certate cu legea și cu bunul simț. Acesta este rezultatul inacțiunii, timp de zeci de ani, a fostelor administrații locale. Acum, aplicăm legea!”

Acțiunea s-a desfășurat în special în zona drumului Piscul Reghiului din cartierul Pădurea Băneasa, unde polițiștii au aplicat 32 de amenzi, totalizând suma de 82.500 lei. Identificarea persoanelor care aruncau deșeuri pe domeniul public a fost posibilă cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Echipajele de patrulare au monitorizat zona și au descoperit responsabilii prin intermediul facturilor, AWB-urilor, etichetelor etc. De asemenea, polițiștii au subliniat că, pe lângă sancțiuni, autoritățile locale au dreptul de a confisca vehiculele folosite pentru transportul deșeurilor, avertizându-i pe cei care aruncă gunoaie pe domeniul public să se aștepte la astfel de consecințe.

„Am făcut-o de mai multe ori și o vom mai face.

Domeniul public este o prelungirea casei noastre și reprezintă cartea de vizită a orașului în care trăim. Așa cum păstrăm curățenia acasă, unde nu aruncăm deșeurile la întâmplare, ci le punem la coșul de gunoi, așa trebuie să procedăm și dincolo de gardul sau de ușa propriei locuințe”.

Bucureștenii sunt îndemnați să raporteze autorităților orice persoană care încalcă legea și lasă deșeuri pe domeniul public. Pentru a face sesizări privind terenurile cu acumulări necontrolate de deșeuri, cetățenii pot apela Telefonul Cetățeanului/Poliția Locală Sector 1 la numărul 021.9540. Acest serviciu este disponibil 24/7.

Vezi si alte articole...